Statssekretær Lotte Grepp Knutsen (Ap) i Finansdepartementet har jobbet som PR-rådgiver i Apeland i Oslo fra 2018 til 2019 og som manager i JKL i tre år på 2000-tallet. Hun kommer sist fra en jobb som lobbyist for Equinor. Nå blir hun statssekretær for finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), skriver VG.

Senterparti-lederen har tidligere lovet at de ikke skal hente folk rett fra PR-bransjen til regjeringen, og dette løftet har han heller ikke brutt, poengterer han overfor avisen.

- Jeg har vært tydelig på at ingen som jobbet i et PR-byrå skulle få plass i politisk ledelse av våre departement. Jeg har tidligere og spesifisert at de heller ikke kan ha gjort det i løpet av det siste året. Denne lovnaden har jeg fulgt opp, skriver Vedum i en e-post til VG.

Grepp Knutsen var politisk rådgiver og statssekretær i Barne- og familiedepartementet og statssekretær i Kulturdepartementet, Statsministerens kontor og Helsedepartementet i den forrige rødgrønne regjeringen.

Les også: - Trygve Slagsvold Vedum er godt nytt for PR-bransjen