Anne Katrin Sæther ga i 2017 ut en kritikerrost dokumentarbok om norsk olje- og klimapolitikk, med tittelen «De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen». Sæther har tidligere jobbet tett sammen med sin nye kollega Footprint-gründer Beate Nossum i forbindelse med klimatoppmøtet COP15 i København i 2009, da begge arbeidet i Bellona.

- Jeg har drømt om denne dagen helt siden vi startet Footprint. Anne Karin er en klimafaglig bauta, en sjelden strateg og en kløpper på kommunikasjon, sier Nossum.

Sæther er nå i stillingen som politisk rådgiver i Utdanningsforbundet, Norges største fagforbund for pedagogisk ansatte, hvor hun har fokus på å fremme klima- og bærekraftspørsmål i skolen. Sæther begynner i Footprint i august og på spørsmål om grunnen til at hun slutter som politisk rådgiver, svarer hun følgende:

- Jeg har hatt en utrolig spennende tid i Utdanningsforbundet, men jeg har et stort engasjement for klima og bærekraft, så jeg er veldig klar for å jobbe med temaet på heltid igjen. Jeg klarte ikke å sitte stille å se på den fantastiske utviklingen som nå skjer innen klima og bærekraft, sier Sæther.

- En knyttneve av en rapport
Hun sier «Footprint var det første kommunikasjonsbyrået i Norge som spesialiserte seg på klimaspørsmål.»

- Siden har de bygget opp bred klimafaglig kompetanse, og sitter på nøkkelen til hvordan virksomheter skal manøvrere mot 2030 for å bli grønne vinnere. Jeg kan ikke tenke meg et mer spennende sted å jobbe, fortsetter Sæther.

Hun sier videre at «mye som ble sett på som nærmest umulig den gang, realiseres nå i dag.»

- Hydrogen for eksempel eller for ikke å snakke om knyttneven av en rapport som Det internasjonale energibyrået (IEA) kom med denne uken, som slår fast at vi ikke trenger flere nye olje- og gassfelt etter de som har fått tillatelse i 2021. Den grønne omstillingen tvinger seg fram uansett nå, og noen vil klare seg godt, andre ikke. Å få til lønnsom grønn omstilling blir avgjørende framover, fortsetter Sæther.

- Stjernesignering
Siden bokslippet i 2017 har Sæther holdt en rekke foredrag om oljevirksomhet og behovet for omstilling i energisektoren. Byråleder og partner i Footprint, Øyvind Vederhus, kaller det «en stjernesignering» når de nå får Sæther med på laget.

- Anne Karin besitter etterspurt og attraktiv kompetanse i skjæringspunktet klima, miljø og posisjonering, en helt sentral kombinasjon for å kunne gi gode råd til merkevarer som setter ambisiøse omstillingsmål og trenger hjelp til å stake lønnsom, grønn kurs. I dag er det full fest på hjemmekontoret, sier Vederhus.

På spørsmål om Sæther er enig med tidligere reklamerådgiver Petter Gulli som nylig skrev en kommentar i Kampanje om at norske bedrifter må snakke mindre om bærekraft, svarer Sæther følgende:

- Jeg er enig med Gulli i at man må se kritisk på bruken av ord som bærekraft i næringslivet. Det er for mange som pakker inn virksomheten sin i bærekraftsmålene uten å vite hva de har tenkt å gjøre, helt konkret. Det viktigste vil alltid være å sette seg håndfaste mål og gjennomføre endringer. Men når det er sagt, så tror jeg vi uansett vil se en stor økning i kommunikasjonen rundt klima, natur og bærekraft fremover, ettersom det sprenger seg frem endringer på området, sier Sæther.