Henrik Langeland har skrevet flere romaner om den norske media- og kommunikasjonsbransjen med bøker som «Wonderboy», «Fyrsten» og «Showtime». Særlig i den andre boken «Fyrsten», viet Langeland den norske  PR-bransjen mye oppmerksomhet.

Les også: - Samme hypen i PR som dotcom

Nå blir han selv seniorrådgiver i pr-byrået Corporate Communications, skriver Dagens Næringsliv.

 Jeg har jo med årene lært litt om hva som gjør en god fortelling god.  Jeg har lyst til å bruke den kunnskapen i andre sammenhenger enn bare å skrive bøker og holde foredrag. Jeg tror det kan komme både Corporate Communications og kundene til gode, sier Langeland.

I de nevnte bøkene er hovedpersonen Christian von der Hall først en suksessrik medieleder før han i «Fyrsten» blir spinndoktor for et av de større PR-byråene i landet før han ender opp som partyfikser i eventbransjen i «Showtime».  

Les også: Slipper «Wonderboy» løs i eventbransjen: - Han kan ikke fordra Jan Fredrik Karlsen

Langeland blir den første nysigneringen til de to ferske ledende partnerne i Corporate Communications – Kaia Tetlie og Håkon Rønning.

- Vi er veldig glade for å få Henrik ombord i CC. Vi lever av strategisk historiefortelling på vegne av kundene våre, og Henrik er blant de fremste historiefortellerne i Norge. Vi ser at behovet for ekspertisen Henrik besitter er sterkt økende, sier Håkon Mathias Rønning, partner og daglig leder i Corporate Communications, til Kampanje. 

Henrik Langeland har allerede uttalt til Kampanje at han var ferdig med å skrive Christian von der Hall.

- Ja, nå er det tredje og siste akt. Det er mange allerede som har etterlyst flere bøker om Christian, men jeg vet ikke om han tåler like mange avskjedskonserter som a-ha, sa Langeland til Kampanje da han var premiereklar med den siste boken i trilogien om mediestjernen, spinndoktoren og eventkongent, Christrian Von der Hall.  

Les også: - Dette er «Fyrsten» i PR-bransjen