I fjor høst skrev Kampanje om PR-studenter ved høyskolen Kristiania som fryktet at praksisplassene ville forsvinne som en konsekvens av koronasituasjonen.

Les mer: Bekymret for PR-studentene: - Vil bli spesielt tøft for de uten praktisk erfaring

Nå kan Høyskolen Kristiania dele gladnyheten, samtlige studenter på deres PR og kommunikasjonslinje har fått praksisplass.

- Det var i år en mer krevende prosess for studentene hvor de måtte tenke nytt og annerledes, siden svært mange virksomheter kuttet eller ikke hadde mulighet til å tilby praksisplass, sier Ester Conings Vanvik, studieprogramleder og høyskolelektor for PR og kommunikasjon.

- Jeg er veldig takknemlig for de 40 arbeidsstedene som allikevel satser på studentene også i disse utfordrende tider, fortsetter Vanvik.

- Jeg gleder meg til å lære
Andreårsstudent Mikkel Nord var en av de som fikk praksisplass. Nord ser nå frem til et opphold hos PR-Operatørene.

- Jeg gleder meg til å lære av dyktige og erfarne bransjekolleger, og få verdifull innsikt i arbeidslivet. Jeg tror praktisk erfaring gir faglig selvtillit og økt kompetanse, samtidig som studenten får en pekepinn på hvor lista ligger, sier Nord.

- Praktisk og relevant erfaring fra arbeidslivet er alltid et pluss, og praksisplass er en fin måte å få dette på. Jeg vil anbefale alle som har praksisplass som en mulighet i studieløpet til å gripe den, sier PR-Operatørerne-partner Petter Thorendahl.

Også PR-byrået Gambit har åpnet dørene, og tar imot studenten Kenneth Lindhjem.

- Praksisstudenter gir merverdi for både oss og studenten. Det er viktig for både oss og bransjen å ha studenter som kan komme med nye vinkler og synspunkter, sier seniorrådgiver Petter Skovholt Gitmark i Gambit.

Les også: Trekker frem seks studenter som utfordrer bransjen: - De er heltene våre

- Håper å gi innsikt
Det er ikke bare PR-byråene som har strukket ut en hånd, både Ikea og Sør-Øst politidistrikt skal ha studentbesøk.

Thea Thomassen og Marie Paulsen skal begge ha et praksisopphold hos Ikea, mens Amalie Fjellvik Jacobsen skal til politiet i Sør-Øst politidistrikt.

- Vi håper å gi innsikt i hvordan vi jobber, og hvordan kommunikasjonsarbeidet går inn i alle deler av virksomheten vår, men det er også en mulighet for oss til å lære noe, sier Anne Malm Monstad, kommunikasjonsdirektør i Sør-Øst politidistrikt. 

Les også: - Studiestedene har en jobb å gjøre med å få inn mer mangfold