Det har stormet rundt sjefen i Geelmuyden Kiese etter at han i et intervju med Kampanje ble sitert på at dårlige norskkunnskaper er én av årsakene til det står så dårlig til med mangfoldet i den norske kommunikasjonsbransjen, og at «kebabnorsk er ikke godt nok i GK». I et påfølgende intervju står Hans Geelmuyden fast ved uttalelsene sine.

Byråleder Behnam Farazollahi i Neue Design er blant dem som reagerer. 

- Jeg blir overrasket over den utrolige generaliseringen av mennesker når han svarer at de med minoritetsbakgrunn ikke kan språket. Hvor henter han dette fra? Det som er trist er at det avdekker en holdning som representerer en struktur, og det er strukturen som må endres, sa Farazollahi til Kampanje onsdag.

Les mer: Tar et knallhardt oppgjør med GK-sjefens kebabnorsk-uttalelse

Forsvarer tidligere sjef
Byrålederen opplever massiv støtte, ikke minst på Facebook, der både bransjekollegaer og andre byråledere som Kristian Kristiansen i SMFB og Hølje Tefre i Dinamo har stilt seg bak Farazollahi.

Les også Umar Ashrafs kommentar: - Geelmuydens tåkete holdninger og handlinger

Men nå får også Hans Geelmuyden støtte for sine uttalelser, og det fra tidligere GK-er Yousef Musavi. Han jobbet i Geelmuyden Kiese fra 2012 til 2016, før han begynte i en stilling som strategisk rådgiver i Trigger. Nå har han fått jobb som Head of Brand Experience i Clas Ohlson.

- Jeg er helt enig med Hans, det nytter ikke å ha en dårlig beherskelse av norsk hvis du skal jobbe i denne bransjen, som tross alt lever av å formidle kommunikasjon på norsk, sier Musavi til Kampanje.

- Hans poengterer at endel ikke-etniske nordmenn ikke behersker norsk godt nok til å kunne jobbe i denne bransjen, men det samme gjelder også etnisk norske, noe han burde fått frem. Behersker du ikke språket godt nok, blir det ekstremt vanskelig for deg å lykkes i denne bransjen, uavhengig av din etniske bakgrunn, fortsetter han.

- Så et potensiale i meg
I et innlegg på Twitter poengterer Musavi at de var fem med utenlandsk bakgrunn i Geelmuyden Kiese i hans tid i byrået og at «det var nesten mer enn hele byråbransjen sammenlagt».

- Heldigvis for Hans og resten av kommunikasjonsbransjen viser nasjonale prøver at Oslo er vinnerne, der det tross alt bor flest med utenlandsk bakgrunn, på alle felt inkludert skriving og lesing. Vi er derfor på god vei mot et bedre og bredere rekrutteringsgrunnlaget slik Hans etterlyser, fortsetter han.

Musavi forteller at da han begynte i GK, fant han ut at han lå litt etter resten av «kullet» når det kom til norsk skriftlig på grunn at et studeløp preget av engelsk og lite fokus på norsk som fag.

- Derimot så GK likevel et potensiale i meg og tilbød meg gratis privat norskundervisning med Margrethe Geelmuyden, som i løpet av veldig kort tid fikk meg opp på nivå med resten. I mitt kull på 7-8 stykker var jeg den som raskest rykket opp til det som het fagleder den gang. Slik jeg oppfatter mangfold i GK, dreier det seg om å se de beste talentene, uavhengig av kjønn, politisk orientering, etnisk bakgrunn, utdanningssløp, etc. Har du et kommunikasjonstalent, får du jobben hos Hans.

Les også: Vil inn i «hvit» PR-bransje: - Vet at jeg må jobbe dobbelt så hardt

Provoserer:

Hans Geelmuyden møter motbør for sine uttalelser om mangfold, men han får også støtte fra tidligere ansatt.