LO avbryter samarbeidet med Geelmuyden Kiese etter Hans Geelmuydens uttalelser i mangfoldsdebatten som har pågått på Kampanje.com og i sosiale medier siste ukene. DN omtalte LO-avgjørelsen først.

- LO har ikke hatt noen fast avtale eller rammeavtale med GK. Vi har nå besluttet å avbryte samarbeidet rundt et enkeltstående prosjekt der vi har benyttet oss av bistand fra GK. Dette gjør vi fordi de siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for, sier informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i LO til Kampanje.

Det var i Kampanje forrige uke at GK-lederen sa at «kebabnorsk er ikke godt nok i GK», noe som fikk kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf til å reagere. GK-sjefen og Ashraf diskuterte videre på sistnevntes Facebook-side hvor Geelmuyden etterhvert skrev: 

- Du fremstår som en autoritær ekstremist, og vil aldri lykkes med å sette munnkurv på meg. Lær deg vestlige verdier, og ikke misbruk dem.

Les mer: GK-topp i nytt munnhuggeri med Ashraf: - Å kalle meg ekstremist er ganske sært

I etterkant har flere GK-kunder reagert på Geelmuydens uttalelser.

- Vi har større forventninger til våre samarbeidspartnere enn det vi har sett fra Hans Geelmuyden i denne saken, sa direktør Mari Trommald i Budir til Kampanje i går. 

- Den type uttalelser Hans Geelmuyden har kommet med, er uakseptabelt og ikke forenelig med våre verdier. Vi har samarbeidet med GK i mange år og er naturligvis i dialog med dem om dette, sa kommunikasjonssjef i Ikea Norge, Helene Løken, til Kampanje.

Les mer: GK-kunder reagerer på PR-sjefens uttalelser: - Det svekker vår tillit til ham