Dette innlegget ble først publisert som et svar på Erik Heisholts innlegg og gjengis her etter avtale med Hans Geelmuyden.

Takk, Erik. Jeg synes ikke du er dum. Tvert imot. Som du vet, tror jeg intenst på debatt.

I går må jeg tilstå at jeg var ganske forvirret, fordi vi ikke hadde èn, men mange debatter. Da Dax 18 ringte, var jeg usikker på hvilken debatt de inviterte meg til å delta i. I den overordnete debatten om medie-, reklame- og kommunikasjonsbransjen som blendahvit, er vi enige. Så er det alle de andre debattene som handler om ikke å bli respektert, om ekskludering, og om diskriminering. Disse debattene er mye viktigere, og er grunnet i et berettiget sinne. Min uttalelse om «kebabnorsk» var å helle bensin på dette bålet. Det var uklokt.

Så hva tenker «den empatiske og medmenneskelige delen av Geelmuyden» om dette? Han tenker at

1. De to siste døgnene har vært lærerike fordi jeg forstår at Norge er et segregert samfunn.

2. At mange er sinte, og med god grunn.

3. At vi som er hvite og privilegerte har et stort ansvar for å gjøre det vi kan for å slutte å diskriminere, og bli flinkere til å respektere. Og til slutt tenker jeg at 2020 må bli et vannskille. Herfra kan det ikke lenger være oss og dem. Fra nå er det oss.