Etter tre år som digitalsjef i Høyre, begynner Christian Laland i Kruse Larsens nyoppstartede digitalbyrå Pressure.

- Jeg gleder meg skikkelig til å være med og starte noe helt nytt, sier han.

Det nye byrået ble startet i sommer for å jobbe med en digital tilnærming til myndighets og samfunnskontakt og ledes av Celine Gran.

Les mer: Kruse Larsen starter digitalt underbruk - Celine Gran (29) skal lede nysatsingen

Christian Laland er den første hun ansetter.

- Christian har ledet Høyres digitale kommunikasjon siden 2016. Han er utrolig dyktig, og får mye anerkjennelse for arbeidet han har gjort. Senest i forrige uke ble Høyre kåret til beste parti på digital kommunikasjon. Det er helt fantastisk å få med Christian på laget nå. Sammen skal vi bygge et helt nytt og spennende fagmiljø og byrå, sier hun.

- Jeg har hatt en fantastisk tid i Høyre med mange dyktige folk. Det har vært en glede å lede landets beste digitale avdeling. Nå er jeg klar for å gå fra å drive valgkamp til og jobbe med digital public affairs og bygge Norges beste byrå sammen med Celine, sier Laland.

Høyre kom nærmest toppscore da Kampanjes valgkampjury og Knowit analyserte partienes digitale valgkampføring. Jubelen stod ikke like høyt i taket da stemmene i kommunevalget ble talt opp mandag kveld og Høyre var den som gikk nest mest tilbake på landsbasis, etter Arbeiderpartiet.

- Har jobbyttet noen sammenheng med valgresultatet?

- Nei, det har det ikke, ler han.

Han mener timingen uansett er riktig, to år før neste valg.

- Jeg synes det de skal drive med, digital politisk, samfunns- og myndighetskontakt virker utrolig spennende. Dette er en type byrå som ikke finnes i Norge i dag, og mye av det jeg har jobbet med i Høyre kan bli veldig kult å ta med seg inn dit, forklarer han.

Høyres kommunikasjonssjef Daniel Torkildsen Lea i Høyre sier at Høyres stortingsgruppe nå starter jakten på ny digitalsjef.

- Vi skal selvfølgelig erstatte Christian. Han har gjort en kjempejobb for partiet. Høyre ble kåret til å ha den beste digitale valgkampen og vi ønsker fortsatt å ha det beste teamet i Norge uavhengig av bransje. Vi begynner nå å lete etter hans etterfølger, som vil få en sentral rolle inn mot stortingsvalget 2021.

- Kommer Høyre til å bli en kunde av Pressure?

- Vi ser at andre leier inn kompetanse, men vi satser på å bygge opp kompetanse på digital markedsføring internt. Man snakker mye om valgkamp, men valg vinnes først og fremst mellom valg med innsatsen som legges inn år etter år til å bygge eierskap til saker som velgere er opptatt av. Valgkampen er mer enn sluttspurt som handler om å mobilisere velgere.