Eva Sannum har valgt å slutte i Geelmuyden Kiese (GK) i Norge. Sannum er partner og kreativ leder i GK, og har sin siste arbeidsdag i selskapet 31. mars. Hun har arbeidet i GK i fem år.

- Det har vært noen forrykende år i GK med mange spennende oppgaver og fantastiske kolleger. Jeg er stolt av alt vi har fått til i GK disse årene. Tidligere i høst avsluttet jeg mitt verv i PFU etter 14 år. Jeg er kommet til et punkt hvor jeg ønsker å veksle om kompetansen min på nytt og se hvilke muligheter som åpner seg i et marked i stadig endring. Jeg har derfor valgt å ta en tenkepause før jeg bestemmer meg for veien videre, sier Sannum i en pressemelding som kom søndag.

Kom til GK fra Try
Eva Sanum begynte i Geelmuyden Kiese i 2012 og det vakte stor oppsikt i bransjen da den tidligere tekstforfatteren i reklamebyrået Try bestemte seg for å slutte i det suksessrike reklamebyrået og gå til PR-bransjen. Fortsatt var det tidlig i bransjeglidningen og regelen har de siste årene vært at det sjelden slutter folk i Try. 

Les også: Sannum til GK

- Går over i ny fase
Sjefen i GK-gruppen, Hans Geelmuyden, takker Sannum for den jobben hun har gjort.  

- Eva Sannum har gjort en formidabel jobb med å bygge og strukturere kreatørmiljøet i GK i Norge. Mye takket være henne er Geelmuyden Kiese et av Europas mestvinnende kommunikasjonsbyråer, sier Geelmuyden.  

Han sier til Kampanje at Sannum nå slutter etter en periode hvor byrået har investert tungt i å ikke lenger bare være et PR-byrå, men et fullservice kommunikasjonshus.

- Vi har vært gjennom en periode hvor vi har investert remmer og tøy for å lage og tilby alt av kommunikasjon. Vi har vært i en byggefase, nå skal vi over i en driftsfase. Dette har vi jobbet med å perfeksjonere siden 2011 og 2012 da vi tok beslutningen om utvikle alle kommunikasjonsdisipliner inhouse fra myndighetskontakt og finansiell kommunikasjon til content, design og reklame i tillegg til analyse, sier han.

- Sannum er en profilert person, blir det et tap for deg og GK å miste henne?

- GK er et profilert selskap, så nei.

Stubberud tar over
Han sier det nå ligger an til at Ole Henrik Stubberud vil ta eneansvaret som kreativ leder i byrået fremover. Sannum og Stubberud, som tidligere var AD i Kitchen, har delt på denne lederstillingen den siste tiden. 

- Det kreative vil fortsatt være et satsingsområde for GK fremover?

- Jeg tenker at du ikke kan jobbe med kommunikasjon hvis du ikke er kreativ, men i tillegg så har vi i GK kreatører.

I GK ble Sannum hentet inn som én av to kreative ledere og var med å vinne både kunder og priser for byrået. Partner ble hun imidlertid først i 2018. 

Flere partnere har sluttet
Sannum er ikke den første partneren som slutter i GK den siste tiden. I fjor forsvant både Nina RiibeMarius EriksenBård Hammervold og Vibeke Hauge

Les også: 

Les også:

 
Les også: 

Geelmuyden Kiese ble etablert i 1989, og har kontorer i København, Oslo, Stockholm og Bergen. Selskapet teller 145 medarbeidere, og ble i 2018 av kundene kåret til «Årets kommunikasjonsbyrå» i Norge, og av bransjeorganisasjonen ICCO til «Årets uavhengige kommunikasjonsbyrå» i Europa. 

Dagens Næringsliv melder søndag kveld at også, Frida Berg, har sagt opp sin stilling. 

- Det stemmer at jeg skal slutte i GK og begynne i en ny fantastisk spennende jobb i slutten av januar. Dessverre kan jeg ikke si noe om hvor det er ennå, sier hun til avisen.