Arendalsukas andre dag ble fullstendig kuppet av Per Sandberg som tirsdag kveld møter et samlet pressekorps etter at han mandag kveld gikk av som statsråd i regjeringen og nestleder i Fremskrittspartiet.

Etter mye forvirring om hvor og når pressekonferansen skulle avholdes, ble det gjennom PR-byrået Gambit til slutt bekreftet at Per Sandberg kom til PR-byråets eget arrangement i Arendal sentrum.

Les også: Slik konkurrerte «underdog»-avis mot Akersgatas vaktbikkjer i Sandberg-saken

«Politisk sirkusforestilling»
Partner i First House, Hans-Christian Vadseth, mener Sandbergs opptreden i Arendal er en risikosport.

- Er dette et råd First House ville gitt Per Sandberg?

- Nei, det ville sittet langt inne, sier han til Kampanje.

Vadseth sier til Kampanje han også synes det er spesielt av Gambit å arrangere pressekonferansen til Per Sandberg og Bahareh Letnes.

- Det er ikke ofte at selskap går inn og blir en aktør i en politisk sirkusforestilling, sier Vadseth.

- Noen kan komme til å stille spørsmål om Gambit, eller noen i Gambit, har vært Per Sandbergs kommunikasjonsrådgivere i disse dagene. Jeg er ikke sikker på at det nødvendigvis oppfattes som en fordel, fortsetter han.

Les også: Redaktørtopp avviser «heksejakt» og «blodtørstige» journalister

Gambit avviser rådgiverrolle
Leder av samfunnsavdelingen i Gambit, Jan Ottesen, sier til Kampanje at Per Sandberg allerede hadde en avtale om å delta på et arrangementet i regi av Gambit.

Ottesen avviser at Gambit har fungert som rådgivere for Per Sandberg.

- Nei, dette har vært et arrangement som har vært planlagt veldig lenge med Per Sandberg og Martin Kolberg og mange andre og vi er glade for at han hadde mulighet for å stille. Han synes dette var en grei anledning til å møte folk og snakke med folk og har ikke hatt noen rådgiverrolle til Per Sandberg.

Se intervjuene med Ottesen og Vadseth her: