Før jul ble det kjent at Aller Media, med Dagbladet som den største mediebedriften i sin portefølje, inn gikk en intensjonsavtale med Amedia om bruk av aID som identitets- og innloggingsløsning for alle sine publikasjoner.

Nå er avtalen blitt endelig. Dagbladet Pluss går live med aID til høsten. 

- Markedets beste løsning
Aller Media hevder at aID er den beste løsningen som som finnes. Med andre ord: Bedre enn Schibsteds Spid.

- Vi er kommet til at aID er markedets beste innloggingsløsning, og vi er overbevist om at det vil være en løsning som både mediebrukerne og annonsørene har store fordeler av fremover. Det har vært viktig for oss å kunne delta i et bredt samarbeid om innlogging og datainnsamling, og ved å satse på aID har vi sikret oss en fremtidsrettet, personvernvennlig løsning som tilbyr høy sikkerhet og stor troverdighet knyttet til innsamling og bruk av dataopplysninger, sier Dag Sørsdahl, konsernsjef i Aller Media, i en pressemelding.

Avtalen som nå er signert med Amedia betyr at alle Aller Medias publikasjoner, blant annet Dagbladet, Se og Hør og KK, vil kunne knytte seg til og ta i bruk aID. Aller Media når ukentlig ut til 2,8 millioner lesere og brukere, og målet er å få mange av dem til å bli digitale abonnenter via aID. Aller Media har per i dag underkant av 60.000 brukere av sin eksisterende digitale innloggingsløsning. 

- Valget av en fellesløsning som aID betyr at vi skaper en enklere hverdag for våre sluttbrukere, sier Sørsdahl.

Vil nå ut til over to millioner nordmenn
Amedia identitets- og innloggingsløsning ble lansert i 2014, og benyttes av alle Amedias 64 mediehus, samt noen eksterne samarbeidspartnere. Hittil har over en million personer registrert seg som brukere av løsningen, hvorav 620.000 er knyttet til et betalt abonnement. Legger man Amedia og Aller Medias samlede spredning sammen, vil aID daglig kunne nå ut til i overkant av to millioner nordmenn.  

- Vi er stolt av hvor godt aID har utviklet seg og den mottagelsen løsningen har fått i markedet. Det er viktig for medienes digitale posisjon og den videre utviklingen av aID at Aller Media nå kommer inn som full deltaker i aID-universet, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia. 

Da Amedia lanserte aID i 2014,  understreket Stokstad overfor Kampanje at aID og tilsvarende løsninger ikke er svaret på problemene mediene står overfor.

- Det er ikke redningen, det er en forutsetning. Jeg har tidligere sagt at vi har undervurdert kravet til enkelhet. Det er bare å se på hvordan Netflix pakker inn og selger sitt innhold i det norske markedet. Vi har for lenge vært i den analoge forretningsmodellen. Kanskje fordi vi har undervurdert brukerbetalingens betydning i den digitale økonomien, sa Stokstad til Kampanje.

Les også: Amedia ruller ut sitt svar på Spid

Les også: - Naiv tro på digitalveksten