Det 12 år gamle PR-byrået Släger hadde en stabil omsetning 31,3 millioner kroner i 2017, nøyaktig like mye som i 2016. Byråinntekten øker fra 19,1 til 20,8 millioner kroner.

- Det er vi strålende fornøyde med, sier partner Eirik Øiestad til Kampanje.

Sammen med Henning Sverdrup eier han byrået som har vært mest kjent for å jobbe for store internasjonale selskaper som Netflix og Facebook. Tidligere var de også Googles norske PR-byrå. Nå ser kundelisten litt mer norsk ut.

Les også: Har skapt en PR-suksess i det stille (abonnement)

- Har tatt skrittet opp
- Vi har tatt skrittet opp og jobber med store, spennende norske kunder, som Tine, Sparebank1 og Kreftforeningen. Det gir oss kreative og strategiske oppgaver på høyt nivå, og det er den utviklingen vi ønsker oss og som vi har posisjonert oss for.

- Hvorfor det?

- Når du jobber med internasjonale kunder har du en viss kreativ frihet, men du jobber mye med strategier og kampanjer andre har utviklet. Nå sitter vi tettere på beslutningstakerne og får være med på å komme med ideer og utvikle konsepter som er strategisk viktig for kundene.

- Betyr det at dere jobber mindre med internasjonale kunder?

- Miksen er annerledes. Nå sitter vi igjen med internasjonale kunder det er en viss størrelse på, som Netflix, som er en nordisk kunde for oss, og Facebook i Norge.

Jobber med fortjent synlighet
Släger-partneren mener rammeavtalen som ble inngått med Tine har vært et gjennombrudd.

- Vi har fått jobbet med en del av samfunnsansvarsområdet til Tine, som er veldig interessante oppgaver, i tillegg til at vi jobber med marketing-PR, sier han.

Selv om kundemiksen har endret seg, har ikke byrået endret arbeidsmetodene sine i like stor grad.

- Vi har holdt oss til det vi mener er gode på, nemlig fortjent synlighet. I en periode hvor det har vært mye fokus på content marketing, har vi hele tiden jobbet med at historien skal fortjenes og deles, og det har vi tjent på, for nå føler vi at pendelen svinger tilbake.

- Hva bygger du det på?

- Det er mye innhold der ute, vi mener at man tjener på å jobbe lengre med å utvikle de gode historiene enn å legge alle eggene inn i distribusjon. Det er tøff konkurranse om oppmerksomheten, og det er de virkelig gode historiene og de kreative virkemidlene som får gjennomslag.

- Dere jobber fortsatt mest mot mediene?

- Kjernen i det vi gjør er redaksjonelt, og vi jobber mye ned PR, men mye av det vi jobber med tas også ut i sosiale medier.

Sammen med Llowbank har Släger derfor startet et lite produksjonsselskap kalt Spindel som håndterer videoproduksjonen for byrået.

Har flyttet
Selv om byråinntekten økte, går driftsresultatet så vidt ned fra 3,6 til 3,5 millioner kroner. Det skyldes blant annet at byrået på 18 ansatte flyttet på seg i fjor, og er nå å finne i Kongens gate i Oslo.

- Vi har flyttet inn i et lokale som er skreddersydd for åre behov, sier Øiestad fornøyd.

- Hva er planen for 2018?

- Først og fremst handler det for oss om å kapitalisere på en veldig solid posisjon med miksen av norske og internasjonale kunder. Vi har tradisjonelt gjort lite salg, men har blitt invitert inn i pitsjer og blitt anbefalt. Nå ønsker vi å komme enda mer ut. Vi vil ikke å vente til kunden ber oss om å utvikle konsepter. Basert på innsikten vi sitter med om kundene, skal vi komme med ideer som gjør en forskjell og skaper resultater for dem.