Etter seks år som øverste leder i PR-byrået Burson-Marsteller (BM), hvorav de tre siste også som nordisk sjef, er det over for Morten Pettersen. Mandag gir han seg som administrerende direktør i PR-byrået i Norge og som leder av PR-nettverkets nordiske operasjoner.

- Jeg har aldri søkt på en jobb i hele mitt liv og har aldri hatt anledning til å ha noe annet enn fredag som pause fra en jobb til en annen. Forrige uke fylte jeg 50 og tenkte at dette er sannsynligvis en like god timing som å vente til neste år. For første gang i mitt liv har jeg ikke noen jobb å gå til, sier Morten Pettersen til Kampanje.

Han sier de siste seks årene «har vært en fin reise».

- Byrået har hatt en fantastisk vekst og vi er i dag en veldig sterk merkevare i Norge. Vi er blitt et sterkt konsulenthus med en sterk posisjon innenfor det kreative og det digitale uten å ha mistet konkurransekraft på strategi, corporate og myndighets- og samfunnskontakt, sier Pettersen.

Hva han skal gjøre fremover er helt i det blå.

- Jeg skal hjelpe den nye sjefen i Burson i en overgangsfase og så skal jeg ha en lang ferie, sier han.

- Blir ikke min siste jobb
Han erkjenner at det har vært lange dager som leder av både norgeskontoret og Norden.  

- Det er ikke en ni til fem-jobb?

- Det blir en form for livsstil, mn  det handler også om at vi har fått en hverdag der man er mye mer tilgjengelig med alle mulige devicer og at man er leder i et globalt selskap som jobber over mange tidssoner. Men jeg skal ikke overdrive heller, det er mange som bruker mye tid på jobben, sier han.

- Men du hopper uten noen form for fallskjerm?

- Jeg hopper definitivt uten fallskjerm. Det har jeg definitivt ikke. Men min ektefelle er glad og mine barn er glade og skal få se pappaen sin litt mer de nærmeste månedene, sier Pettersen.

- Tar en ting av gangen:

Wenche Halsen tar i første omgang over byrået for et halvt år. - Hadde det vært deg i mot å ta jobben permanent? - Det skal være en prosess og det kan være jeg skal være en del av det, men nå skal jeg først komme i gang. Vi tar en ting av gangen, sier Halsen.

- Vokste opp i Burson-Marsteller 
Den nye sjefen er en god kjenning av huset etter å ha vært i Burson i til sammen 12,5 år. For den som tar over, i første omgang for et halvt år, er Wenche Halsen. Hun har det siste drøye året ledet og jobbet i søsterbyrået PPR.

Les også: WPP klar med nok et PR-byrå - Halsen blir sjef

- Jeg er jo vokst opp i Burson-Marsteller og Morten Pettersen var min fjerde sjef i Burson-Marsteller, sier den påtroppende BM-sjefen.

- Og Wenche blir min andre sjef, kontrer Pettersen.

Han sikter til Sigurd Grytten som var byråleder da han selv tok over jobben som sjef i Burson-Marsteller og det faktum at han i en periode nå skal jobbe sammen med Halsen i oppsigelsestiden.

For Wenche Halsens del startet karrieren i Burson Marsteller da byrået var ledet av Claus Sonberg. Senere har hun jobbet under folk som Rune Mørck Wergeland og Grytten før hun rakk å få med seg de første årene til dagens BM-sjef, Morten Pettersen. 

Ny kvinne på PR-toppen
Nå blir Halsen Burson-Marstellers første kvinnelige sjef og en av stadig flere kvinnelige byråleder i PR-bransjen. Fra før av har både Zynk, GK og Trigger kvinnelige byråledere med henholdsvis Anniken Haugen JebsenNina Riibe og Bente Kvam Kristoffersen

- Det virker som kvinnene inntar toppen i PR-bransjen. Hva skjer?

- Jeg tenker at tiden er moden for det. PR-bransjen har hatt veldig mange dyktige kvinner, men kvinnene har jo aldri blitt sjefer. De har sluttet i bransjen før de har blitt sjefer. Det må vi få en slutt på, sier Halsen.

Hun sier at «sayingen» om at PR-bransjen er så tøff og «at man jobber døgnet rundt» ikke burde skremme.

- Det gjør man mange andre plasser. Jeg tror vi som kvinner bare må step up the game og ta plassen de fortjener. Fordi jentene er jo ofte flinkere enn gutta som rådgivere, men så gir de seg kanskje til fordel for en jobb hos en kunde, sier Halsen.

- Du blir ikke skremt av det Morten Pettersen sier om hva jobben krever?

- Nå har jeg vært på vakt siden 1990 da jeg begynte som presseansvarlig i SAS. Det ikke å ha vakt ville vært veldig pussig også tenker jeg at nå er jeg fylt 60 og da passer det å begynne med dette nå. Når de som er 50 må gi seg, må vi som er 60 heller gå inn, sier Halsen.

- Beste byrået i BM-nettverket
Halsen sier at alderen aldri var noe hun tenkte over da hun takket ja til oppdraget utover en ting.

- Så utrolig kult at de spør meg som er 60 år. Det slo meg fordi man hører om de historiene der man sier opp folk som er 60 det være seg olje, medier og bank, sier Halsen.

Toppsjefen for Burson-Marsteller i EMEA, Ramiro Prudencio, sier han «er veldig takknemlig for innsatsen til Morten Pettersen.

- Vi er veldig takknemlige for Morten Pettersens lederskap og hans kontinuerlige driv for å gjøre Burson-Marsteller i Norge til det beste og mest innovative byrået for kunder og ansatte. Han forlater oss med et sterkt team og byrå som er et av de beste i Burson-Marstellers nettverk. Når vi nå går i gang med å lete etter en ny leder er jeg glad for å kunne kunngjøre at Wenche Halsen vil påta seg rollen som midlertidig administrerende direktør, sier Prudencio.