Røde Kors håndterer praksisstudenter og lønn litt ulikt i kommunikasjons- og markedsarbeidet. Det skal det endres på nå.

Daglig leder av kommunikasjonsforeningen kritiserer en utlysning på to ubetalte studentpraksisplasser som skal jobbe med næringslivssamarbeid to dager i uken i ti måneder. Vi takker for den kritikken og vil følge opp anbefalingene. Det er en ordning som har overlevd seg selv og blitt kopiert noen år uten at det er stilt spørsmål ved den. Det blir endret nå. Denne praksisordningen vil bli lønnet, slik Kommunikasjonsforeningen anbefaler og som er mer vanlig for praksisstudenter i for eksempel mediebransjen. En slik lønnsordning er også mer i overenstemmelse med ordningen for lønn under studentpraksis som praktiseres andre steder i Røde Kors.

Generelt sett er det et stort ønske om praksisperioder, og Røde Kors ønsker hjelpe studiestedene og studentene med å få verdifull erfaring selv om det medfører ekstra opplæring og oppfølging. Det er stor også forskjell på praksisordningene. I noen av dem er det så korte perioder eller ren observasjonspraksis som ikke gjør det naturlig å honorere fordi det ikke blir utført lønnet arbeid. Men som hovedregel vil vi behandle praksisstudenter slik det i hovedsak er gjort på andre områder i Røde Kors, og i tråd med anbefalingene fra Kommunikasjonsforeningen.