Viaplay legger frem sine kvartalstall for perioden juli, august og september og de viser at selskapet så vidt karrer seg over streken med et lite overskudd på to millioner svenske kroner. Dermed fortsetter strømmeselskapet å levere plusstall på driften

Det er en kraftig resultatforbedring i årets andrekvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, da den mye omtalte krisen i strømmeselskapet slo inn for fullt. På samme tid i fjor var tapene over en halv milliard svenske kroner.

Les også: Viaplay-sjefen om masseoppsigelsene: - En forferdelig situasjon

Det er kostnadskuttene som nå slår inn, fordi inntektene går tilbake. Salgskostnadene kappes med over 380 millioner kroner samtidig som de ekstraordinære kostnadene fra i fjor er ute av regnskapene.  

- Vi gjennomfører en lang rekke av tiltak med kontroll over kostnadene og for å forhindre verdi-lekkasjer, sier konsernsjefen i Viaplay, Jørgen Madsen Lindemann, i resultatmeldingen.

Tidligere i vår adresserte Madsen Lindemann kontodeling som et stort problem for bransjen, altså flere seere som deler på en og samme konto. 

- Det er fortsatt tidlig, men andelen som deler på en konto har allerede gått tilbake samtidig som majoriteten av de som deler kontoen sin har blitt værende som abonnenter, sier Lindemann.

Også piratseing har etterhvert kommet høyt på agendaen til Viaplay-sjefen.

Les også: Viaplay tar pirat-saken i egne hender: - Vi venter ikke på politikerne

Omsetningen til Viaplay går tilbake med 124 millioner svenske kroner til 4,4 milliarder svenske kroner.

- Det gjenstår fortsatt mye arbeid, men vi er på rett vei og vi gjør ingen endringer i vår guiding for helåret, sier Lindemann.

Viaplay er for tiden i gang med en ny Premier League-sesong, Formel1 og snart starter også vinteridretten. I tillegg har også Viaplay EM i håndball for kvinner på programmet før jul. 

Viaplay hadde ved utgangen av kvartalet nesten 2,5 milliard svenske kroner i gjeld. 

Vil du få siste nytt fra medie- og kommunikasjonsbransjen før alle andre? Last ned Kampanje-appen og få nyhetsvarsler rett på mobilen.

Her kan du se regnskapstallene til Viaplay for årets tredjekvartal. Alle tall i MSEK. 

Viaplay 2024 2023 Endring i %
Omsetning 4.412,0  4.536,0 - 2,7
Driftsresultat 2,0 - 538,0 -
Resultat før skatt - 120 - 609 -