Onsdag ettermiddag var flere pressetopper samlet på Pressens hus i Oslo for å diskutere norske mediers dekning av straffesaken mot Marius Borg Høiby. Kronprinsessens sønn er som kjent siktet for skadeverk, kroppskrenkelse og trusler.  Tre av hans ekskjærester har status som fornærmede i saken og siktelsen kan bli utvidet.

Blant de oppmøtte på Pressens hus fant man Se og Hør-redaktør, Ulf André Andersen, som under seansen forsvarte ukebladets dekning av saken og publiseringen av bilder av Borg Høiby på bar i Italia før helgen. 

Publiseringen av bildene har møtt kritikk fra en rekke bransjekolleger, inkludert Kampanjes redaktør, Knut Kristian Hauger.

Under debatten på Pressens hus kom Se og Hør-redaktøren med et sleivspark i retning Borg Høibys advokat, Øyvind Bratlien. Fra scenen på Pressens hus sa nemlig Andersen at Bratliens reiseanbefaling vitner om at «advokaten ikke skjønner alvoret i saken».

- Det virker å være gjennomgangstonen for Borg Høiby at han ikke skjønner alvoret i hva han har gjort, sier Andersen til Kampanje.

- Stod fritt til å reise 
Kampanje har forelagt onsdagens uttalelser fra Andersen for advokat Øyvind Bratlien. Høibys advokat kaller deler av norsk presses dekning for en «forfølgelse» og mener det pågående medietrykket viser hvorfor det var viktig å reise.

- Høiby stod fritt til å reise. Politiet var informert. Den forfølgelsen som deler av norsk presse bedriver beviser jo nettopp hvorfor det var riktig å reise, skriver Bratlien i en e-post til Kampanje.

Les også: Se og Hør-redaktør forsvarer Høiby-bilder: - Skjønner ikke alvoret

Pressedebatt:

Fra venstre: Psykologspesialist Kim Edgar Karlsen, Se og Hør-redaktør Ulf André Andersen, avdelingsleder Eva-Therese Loo Grøttum i VG og fagdirektør Marius Tetlie i NRK. Foto: Eivor Eriksen.

- Stor variasjon
Under debatten på Pressens hus onsdag denne uken, ble også det omfattende medietrykket omkring Marius Borg Høiby tatt opp. På kort tid har det blitt skrevet hundrevis av artikler om straffesaken mot Borg Høiby.

- Det er stor variasjon i hver enkelt sak og hvordan det slår, men gjennomgående er det en veldig høy belastning å bli eksponert for mediene og møte journalister. Det gjelder også for ganske profilerte folk, sa Kim Edgar Karlsen, fagsjef Norsk psykologforening og medforfatter av boka «I medienes søkelys .

Karlsen sier reaksjonen kan spenne fra vanlige stressreaksjoner knyttet til bekymringer og dårlig søvn over til mer akutte reaksjoner. Men Se og Hør-redaktøren mener det er vanskelig å gjøre noe med det samlede trykket.

- Jeg skjønner at det er et dilemma, men jeg klarer ikke å se noen løsning på det. Skal jeg ringe til VG og NRK å si at dere må holde dere unna og at dette er en sak vi er alene om. Jeg ser ikke noen løsning på det. Det er en utfordring at det totale trykket blir en belastning, men ser ikke noen løsning på det, sier Andersen.

Les også: - Filmingen av Marius Borg Høiby på bar i Italia er et foreløpig bunnpunkt i dekningen