Saken oppdateres.

Viaplay lanserer et nytt abonnementstilbud for alle film- og serieinteresserte i Norge. Fra og med i morgen kan dermed de norske TV-kundene få tilgang til den nye pakken «Viaplay Film & Serier med reklame.» 

Dermed følger også den hardt pressede strømmetjenesten etter konkurrentene Netflix, Disney, SkyShowtime, Max og TV 2 Play med et billigerer tilbud til de som også aksepterer reklame. Ifølge analyseselskapet Mediavision er det 350.000 nordmenn som strømmer TV med reklame i dag. 

- Fra i morgen kan vi endelig tilby kundene våre et strålende nytt tilbud. Viaplay med reklame til en enda lavere pris. Ved å presentere vårt fantastiske innhold i en ny og prisvennlig pakke blir Viaplay tilgjengelig for et enda større publikum, sier Kenneth Andresen, administrerende direktør i Viaplay Norge.  

Prisen har Viaplay satt til 109 kroner i måneden og selskape  legger seg dermed på akkurat samme prispunktet som rivalen TV 2 Play.  Prislappen er imidlertid dyrere enn konkurrenten Max som selger en tilsvarende film- og seriepakke til 89 kroner. Enda lavere har SkyShowtime lagt seg for der er prisen helt nede i 59 kroner.

- Et marked som vokser
Allerede i februar i år varslet Viaplays konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann at dette var noe selskapet ville lansere.

- Vi jobber med å utvide vårt digitale varelager så raskt som mulig. Det er denne delen av markedet som vokser, og den vokser raskt, i takt med at mediekjøpere snur seg mot digitale plattformer, sa Madsen Lindemann tidligere i år. 

Viaplay har det siste året vært i en stor finansiell krise der hele selskapets eksistens har stått på spill, men gjennom en voldsom redningsoperasjon har selskapet nå lagt milliardtapene bak seg og er klar til å satse videre. Tidligere i sommer ble det kjent at Viaplay tjente syv millioner kroner på driften i andre kvartal i år.