Saken oppdateres.

Schibsted Marketplaces legger i dag frem sine første kvartalsresultater etter splitten fra Schibsted Media og salget av Adevinta. De viser en omsetning på 2,5 milliarder kroner i årets andre kvartal, en vekst på tre prosent fra samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger endte på 546 millioner kroner, og det er en svak vekst på én prosent fra året før.

- Etter å ha solgt Schibsted Media, er vi nå i en posisjon til å ta avgjørende grep for å forbedre lønnsomheten som et mer fokusert selskap. Dette inkluderer å gjøre organisatoriske endringer og kostnadsbesparende tiltak, sier administrerende direktør Christian Printzell Halvorsen i resultatmeldingen.

Han har tatt over jobben etter Kristin Skogen Lund, som ga seg da selskapet ble delt i to før sommeren.

Nye Schibsted Marketplaces består av segmentene Nordic Marketplaces, Delivery, Growth & Investment og Other. Det er førstnevnte som er størst med en omsetning på 1,5 milliarder (+ 6 prosent). Rubrikkinntektene økte med 12 prosent, mens annonseinntektene falt med 15 prosent.

Her kan du se resultatene til Schibsted Marketplaces i andre kvartal 2024. Tall i MNOK.

Schibsted Marketplaces 2024 2023 Endring i prosent
Omsetning 2.525 2.456 + 3
Driftsresultat 546 538 + 1
Resultat før skatt 186 3 + 6.100


Storstilt nedbemanning

I juni ble de ansatte i Schibsted Marketplaces informert om en massiv nedbemanning som vil ramme opptil 250 ansatte. Totalt så jobber det rundt 1.650 personer i Schibsted-selskaper som Finn.no og Blocket.se. Så mange som 15 prosent av de ansatte vil ble berørte.

Les mer: Schibsted-sjefen slapp spareplanen rett før ferien: - Ikke ideelt

Salgsavdelingene i Schibsted Marketplaces har allerede gjennomført sine kutt. Totalt 35 selgere forlater konsernet i Norden, inkludert 18 i Finn i Norge.

Har cashet ut
I tillegg til å selge Schibsted Media til Stiftelsen Tinius, har Schibsted Marketplaces kvittet seg med flesteparten av aksjene i det internasjonale rubrikkselskapet Adevinta, som i sin tid ble spunnet ut av Schibsted.

De nye eierne av Adevinta er en investorgruppe ledet Permira og Blackstone, som overtar eierskapet av rubrikkgiganen gjennom det nyetablerte selskapet Aurelia Bidco.

Totalt er det blitt delt ut 20 milliarder kroner i utbytte til aksjonærer som et resultat av de to transaksjonene

- Fremover tror jeg Schibsted Marketplaces er godt posisjonert til å holde seg i forkant av ledende markedsplassoperatører globalt. Jeg ser betydelige muligheter i å utnytte våre sterke markedsposisjoner til å  å skape verdi ved å optimalisere eksisterende modeller, drive mer effektivt, og utvider transaksjonsmodeller, sier Printzell Halvorsen.