Navn: Nora Johnsen

Alder: 24

Stilling: Fotballkommentator og journalist

Aktuell: Ble sammen med Ingrid Kvernvolden historisk da de sammen kommenterte en fotballkamp som første kvinnelige duo i Norge.

 - Hvor går årets ferie?

- Det blir mye jobbing gjennom sommeren for min del, men det blir en norgesferie til Vestlandet for å få opplevd alle årets årstider på en og samme dag. Også hadde jeg en veldig fin tur til Portugal i slutten av mai, med både ferie og Taylor Swift-konsert.

- Du og fotballekspert Ingrid Kvernvolden ble i år historiske da dere ble første rene kvinneduo til å kommentere en fotballkamp i Norge. Hvordan føles det å ha satt et slikt fotavtrykk etter seg etter kun to måneder i NRK?

- Jeg ble litt overrasket da vi ble gjort oppmerksomme på det, men det er jo gøy å bli de første til å gjøre noe. Jeg setter stor pris på tilliten fra NRK og synes oppriktig at jeg har verdens kuleste jobb. Også er jeg veldig takknemlig overfor alle de flinke damene som har gått før oss.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Jeg får vel ofre meg for landet og kjøre nedpå noen is i løpet av sommeren. Softshake jordbær har vært en klassiker for meg i alle år, og Fruitero-isen er også veldig god.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Det første jeg ser foran meg er i alle fall en discokule-potte jeg kjøpte etter å ha fått opp reklame i sosiale medier. Den er både anvendelig og pen å se på, så jeg regner den som et godt kjøp! Jeg er såpass naiv at jeg tenker at jeg ikke lar meg påvirke noe særlig av reklame, men algoritmene kjenner meg nok ganske godt.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Ingen mennesker i hele verden har fortjent så mye penger etter min mening.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Personlig nøyer jeg meg med et flaxlodd her og der, så her er det nok andre som er mer kvalifisert for å mene noe enn meg.

- Hva var bedre før?

- Herrelandslaget i fotball. Jeg var et halvt år gammel sist de deltok i et mesterskap, og håper at jeg får oppleve det på ordentlig i løpet av livet. Mange mener vel også at mesterskapene i seg selv var bedre før, men med årets EM føler jeg vi har fått et godt «gammeldags» mesterskap igjen. Alle følger med, kampene er uforutsigbare, og stemningen er upåklagelig!

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Ja, jeg tenker det er greit med en veiledende aldersgrense i alle fall. Selv husker jeg at jeg ikke fikk være på Facebook før jeg var 13, og det var nok like greit.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Hvordan få hele Norge til å lese om deg, enten de vil det eller ikke. Og hvordan bli kastet ut av «Skal vi danse». Det er det vel ingen andre som har klart verken før eller siden.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Egentlig så lite som mulig. Jeg sover gjerne til langt på dag, går ut og nyter sola og en is, og avslutter dagen med grilling. Gjerne litt fotball eller annen sport også. Da koser jeg meg!