- Dette er ikke beslutninger vi tar lett på, sier den nye konsernsjefen  i Schibsted Marketplaces, Christian Printzell Halvorsen, i en børsmelding tirsdag morgen.

Kuttene kommer altså nå i den delen av selskapet som er på børs og som går under navnet Schibsted Marketplaces og som teller selskaper som Finn.no og svenske Blocket.se. I meldingen skriver selskapet at de 24. juni, som er førstkommende mandag, vil starte med medarbeidersamtaler angående endringene som reduserer bemanningen med 250 stillinger i  Norge, Sverige, Finland og Danmark.

I fjor høst kunne Schibsted også melde om et kostnadsprogram som skulle gi 500 millioner kroner i lønnsomhetsforbedringer på nettmarkedsplassene. 

Varslet kutt
Kuttene kommer etter at Kampanje nye skrev om et sluttpakketilbud som gikk ut sist uke og som ble løst ved hjelp frivillighet for rundt 20 ansatte. Men mye tydet likevel på at selskapet stod foran en stor ryddejobb. 

Les mer: Finn.no må nedbemanne: - Oppsigelser er uunngåelige

Også medieanalytikere Kampanje snakket med i forbindelse med Finn.no-kuttene mente sluttpakkene ikke var i nærheten av å være nok. 

- Det er ikke veldig mye i og med at det jobber rundt 1.500 mennesker i Marketplacess, og skal man komme ned på snittet til de andre spillerne i dette markedet i dag tror vi at det kan komme mer og at det kan forsvinne et par hundre ansatte, sa analytiker i Danske Bank, Mads Ek Strøm til Kampanje nylig. 

- Vil forenkle organisasjonen 
Konsernsjefen i Schibsted Marketplaces, Christian Printzell Halvorsen, sier i meldingen at de nå, etter splitten med mediedivisjonen, kan begynne med tiltak for å forbedre egen lønnsomhet i rubrikkselskapet.

- De annonserte handlingene vil forenkle vår organisasjon og ledelsesstruktur, og fjerne eldre kostnadsstrukturer. Ved å finne nye og effektive måter å jobbe på, har vi en enorm mulighet til å utnytte våre sterke posisjoner og produkttilbud, og posisjonere oss for videre vekst og verdiskaping, sier Printzell Halvorsen

Tjente over 400 mill.
Schibsteds rubrikksider har vært en pengemaskin i alle år med marginer på opp mot 50 prosent i enkelte deler av konsernet. Regnskapstallene for årets første kvartal viste at Schibsteds rubrikkvirksomhet hadde en omsetning på 1,3 milliarder kroner og et driftsresultat på 411 millioner kroner etter årets tre første måneder. 

Overskuddet var svakt ned og driftsmarginen falt dermed til 30 prosent etter at markedsplassene opplever tøffere tidere både i det generelle reklamemarkedet og innenfor jobbvertikalen. 

Les også: Skal lede Schibsted på børs: - Helt klart drømmejobben