Saken oppdateres.

Tirsdag formiddag skriver Schibsted-avisen E24 at matleveringstjenesten Oda sier opp 150 ansatte. Rundt 120 av de 150 som nå må gå, jobber i Oslo. 

- Dette er noe ingen toppsjef ønsker seg, men det er den riktige tingen å gjøre for Oda på lang sikt, sier Oda-sjef Chris Poad til næringslivsavisen. 

Briten har vært toppleder i Oda-konsernet to måneder, etter at Karl Munthe-Kaas måtte gå av som sjef etter ti år i stillingen.

Med Poad i spissen skulle Oda bli lønnsomme, skriver E24. Som en følge av dette har han kuttet halvparten av de ansatte som jobber i selskapet for internasjonal vekst.

- Det er et resultat av at vi nå fokuserer fullt og helt på Norge og Sverige. Og at vi trenger å få våre faste kostnader ned på et nivå vi kan betjene, gitt størrelsen vår, sier Poad.

Oda ble etablert i 2013, og byttet i 2021 navn fra Kolonial til Oda. Selskapet hadde enorme vekstambisjonr og ville lansere tjenesten i flere markeder internasjonalt. Men i fjor sommer måtte den forrige ledelsen gi opp det tyske markedet og i november fusjonerte Oda med svenske Mathem.

Den nye organisasjonen som nå settes i Oda innebærer at norgessjef Kristin Thornes går inn i ny rolle som Chief Strategy Officer i den nye ledergruppen. Country manager i Sverige, Johan Lagerkrantz, kommer samtidig til å tre av.

- Dette er en følelsesladet dag. Det er leit å måtte ta farvel med dyktige kollegaer som har lagt ned en enorm innsats for Oda og våre kunder, og jeg vil benytte anledningen til å takke for det arbeidet de har gjort og ønske dem all lykke til videre. Samtidig mener jeg at de grepene vi nå tar er nødvendige og viktige for å sikre at Oda blir lønnsomt og at enda flere kunder kan få lave priser levert på døra, sier Poad.

Tidligere i år ble det klart at reklamebyrået Pol hadde sikret seg nye år med nettbutikken på kundelisten. Oda ble av Markedsføringsforeningen i Oslo også kåret til årets beste markedsfører. 

Les også: Oda er kåret til Årets markedsfører: - Kunne ikke blitt en bedre start

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her.