Fredag morgen kunne Kampanje fortelle at P4-sjef, Kenneth Andresen, begynner å bli utålmodig med tanke på regjeringens ønske om å stable på beina en ny kommersiell allmennkringkasteravtale for radiomarkedet.
- Det er langt på overtid at regjeringen nå tar tak i denne saken og får på plass en lignende løsning på radio som TV 2 har på TV. Det gir etter vårt syn ingen mening at TV og radio ikke skal behandles likt i denne sammenheng, sier Andresen til Kampanje.
Les også: Norsk Viaplay-sjef etterlyser regjeringens radio-løfte: - Langt på overtid
Han ønsker å følge opp regjeringens forpliktelser som ble lagt i Hurdalsplattformen. Der skisserte man opp et ønske om en kommersiell allmennkringkastingsavtale for radio, men som Kampanje kunne rapportere har lite blitt gjort fra regjerings side. Medietilsynet hadde heller ikke oversikt over hvordan arbeidet lå an.
Statssekretær i Kulturdepartementet, Erlend Hanstveit, bekrefter langt på vei at regjeringen ikke har foretatt seg noe. Han fremholder likevel at de har som mål å ta stilling til en slik avtale i løpet av inneværende stortingsperiode.
- Regjeringen varslet i budsjettproposisjonen for 2023 at vi vil ta stilling til behovet for en avtale om kommersiell allmennkringkasting på radio i løpet av inneværende stortingsperiode. Dette er fortsatt vår intensjon, sier han til Kampanje.
- Medietilsynet har anbefalt dere å utrede radiomarkedet først, slik dere har lagt til grunn i deres budsjettproposisjon. Hvorfor har det enda ikke skjedd en utredning med kun ett år igjen av stortingsperioden?
- Vi trenger kunnskap om behovet for en slik avtale og hvordan den eventuelt kan innrettes. Vi har ikke tatt stilling til behovet for å be Medietilsynet om å se på dette, lyder svaret fra statssekretæren.
- Har dere forståelse for at P4-sjefen er utålmodig? Han mener dette arbeidet nå er langt på overtid?
- Vår ambisjon er å ta stilling til behovet for en slik avtale i løpet av inneværende stortingsperiode. Det regner jeg med at vi skal klare. 28. mai har jeg et møte med P4 og Viaplay om nettopp dette. Etter dette møtet skal vi ta en vurdering av veien videre.
Kommentér