Onsdag formiddag kunngjorde Adevintas nye eiere at de har fullført kjøpet av 95 prosent av aksjene i Adevinta, som i sin tid ble spunnet ut av Schibsted. De nye eierne av Adevinta er en investorgruppe ledet Permira og Blackstone, som overtar eierskapet av rubrikkgiganen gjennom det nyetablerte selskapet Aurelia Bidco.

Nyheten om at Adevinta skulle selges ble kjent i november i fjor. Budet var på 115 kroner per aksje og priser Adevinta til 141 milliarder kroner.

Som en del av avtalen vil mediegiganten Schibsted selge 60 prosent av sin eierandel på 28,1 prosent i Adevinta for rundt 24 milliarder kroner i kontanter.

Schibsted henter i tillegg 6,3 milliarder kroner fra salget av medievirksomheten til Tinius Stiftelsen. Denne avtalen sluttføres neste fredag. Totalt skal det deles ut 20 milliarder kroner i utbytte til aksjonærer som et resultat av de to transaksjonene.

Les mer: Schibsted åpner for storsalg av Adevinta-aksjer - vil cashe ut 24 milliarder

Schibsted vil ikke forsvinne helt ut av Adevinta, men vil fremover eie 13,6 prosent av Adevintas nye eierselskap. 

Aurelia Bidco eier nå 95 prosent av Adevinta med planer om å tvangsinnløse de øvrige aksjonærene. Adevinta blir med andre ord et privateid selskap og tas dermed av børs.

Les mer: Omsetningsvekst og resultatnedgang i Adevinta