Saken blir oppdatert.

Nyheten om at TV 2 har sikret seg rettighetene for tre nye år ble sluppet under kveldens Champions League-sending. 

- Vi opplever en enorm interesse for Champions League, og vi ser frem til å videreutvikle denne fantastiske fotball-turneringen på våre plattformer. Dette er en stor dag for oss i TV 2, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i en pressemelding.

TV 2 har hatt eksklusive rettigheter til å vise Champions League siden 2021. Den nye avtalen gjelder fra kommende sesong og varer frem til sommeren 2027. 

Ifølge TV 2-sjefen har det pågått en hard kamp om rettighetene.

- Vi sikret oss disse rettighetene tross sterk konkurranse fra andre aktører. Hva dette koster kan vi ikke kommentere, utover at slike rettigheter ikke selges på billigsalg, sier Sandnes.

Likevel tyder mye på at UEFA har hatt en tøffere jobb med rettighetssalget denne gangen. Nyheten om salget kommer nesten fire måneder på overtid. Aldri før har en avtale kommet på plass så tett opp mot sesongstart.

Det er forts<tt ikke kjent hvem som har kjøpt rettighetene til de to andre turneringene, Europe League og Conferance League, som også er forsøkt solgt på det norske markedet. Potensielle kjøpere av disse rettighetene kan være Warner Bros. Discovery, Schibsted eller Viaplay, som viser disse turneringene i dag. Også Amazon har begynt å yppe seg på det nordiske TV-markedet med sport.

Les mer: Sliter med Champions League-salget: - Får ikke den ønskede prisen

Denne høsten øker antall kamper i turneringen fra 125 til 189 og antall lag økes fra 32 til 36.

- Det var ekstra viktig å sikre seg Champions League nå som de introduserer et utvidet format der verdens beste klubb-turnering får en enda mer prominent posisjon i fotball-kalenderen. Det blir flere lag, flere kamper og flere uker med verdens beste fotball, sier Sandnes.

- Spenningen kommer til å bli større enn noen gang, med et helt nytt ligaspill hvor alle kamper teller helt inn til det siste før sluttspillet. Med Champions League i januar blir fotballåret på TV 2 komplett! Seerne får verdens beste klubbturnering i vinterhalvåret, norsk topp- og breddefotball i sommerhalvåret - og i tillegg viser vi landslaget, EM og VM i fotball og LaLiga gjennom året.