- Dette føles som jobben jeg har forberedt meg til hele yrkeslivet mitt. Jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende oppgave i en tid hvor presset er stort på redaktørstyrte medier. Det handler om hvordan vi skal være vesentlige for like mange også i årene som kommer, om hva som er sant, og hvem som får offentlighetens oppmerksomhet, sier Katrine Strøm, i en pressemelding.

Til høsten tiltrer hun rollen som regionredaktør i NRK Region sørøst.

- Som den største nyhetsorganisasjonen står NRK sentralt i folks liv, og NRK må levere noe mange bryr seg om. Å følge med på tvers av det ultralokale og det nasjonale tror jeg bare vil bli enda viktigere i tida fremover. Her kan NRK gjøre mye andre ikke får til, legger hun til.

Gode fremtidsutsikter
Strøm kommer fra jobben som redaktør og daglig leder i Hamar Arbeiderblad og direktør for nyhetsmedier i eierkonsernet Kilde.

- Jeg har hatt fire fantastiske år i Hamar Arbeiderblad, der dyktige folk vil fortsette den gode utviklingen avisa er inne i. Økonomien er solid og fremtidsutsiktene lysere enn på mange år, sier hun.

Magne Nordgård, konsernsjef i Kilde og styreleder i Hamar Arbeiderblad, sier i en uttalelse at han er lei seg for å miste en dyktig redaktør og leder.

- Men jeg har samtidig stor forståelse for valget og vil ønske henne lykke til med en ny utfordring, sier Nordgård.

- Når vi ser tilbake på hvilket arbeid vi sammen har lagt ned i denne organisasjonen fra vi startet på likt i 2020, er jeg stolt. Ved å samle folk og trekke i samme retning har vi lyktes med å ta store sprang, og rigge HA og Kildes nyhetsmedier for en ny tid. Samtidig som det er trist å la noen gå, byr det også på en mulighet for oss til å forsterke vår konkurransekraft videre framover. 

- En strategisk klartenkt leder
Strøm er utdannet journalist og har en master i litteraturvitenskap fra universitet i Oslo. Hun har tidligere vært redaktør i Dagsavisen Fremtiden i Drammen og kulturredaktør i Drammens Tidende. I tillegg er hun styremedlem i Mediebedriftene og tidligere styreleder i Fagpublikasjonen Journalisten.

- Med Katrine får vi en strategisk meget klartenkt leder med evne til å peke retning. Hun brenner for samfunnsoppdraget og for at NRK skal være viktig for folk i hele landet. Hun kjenner dette geografiske området veldig godt og vil tilføre oss verdifulle impulser utenfra, sier distriktsdirektør Marius Lillelien i NRK.

Som Kampanje tidligere har skrevet, måtte NRK sette sammen en ny søkeliste til jobben som regionredaktør etter at flere av toppkandidatene trakk søknadene sine.

Les mer: Over halvparten av kandidatene har trukket seg fra redaktørjobb i NRK - nå forsvinner også de interne søkerne