Amazons brukte påskeuka til å lande en banebrytende avtale med kriserammede Viaplay, som sikret nettgigantens strømmetjeneste Prime Video rettighetene til flere av de engelske Premier League-kampene på det danske og det svenske markedet.

Nærmere 40 kamper, eller ti prosent av programmet, skal nå vises hos Amazon Prime fra og med neste sesong.

- Vi er svært glade for å ha sikret oss rettighetene til å sende Premier League-fotball i Sverige og Danmark, sier Max Bellman, head of PR Nordics i Prime Video til Kampanje

Prime har ikke bare vært aktiv på rettighetsfronten for sport, og selskapet har også styrket tilbudet sitt på drama og serier i tillegg til at strømmetjenesten har lansert flere egenproduserte TV-programmer.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

Vil jakte mer sport
Om satsingen på sport i Sverige og Danmark også innebærer en satsing på sport i Norge, ønsker ikke PR-sjefen å svare konkret på. Dersom muligheten skulle by seg er det ingen ting i dag som tilsier at dette er fullstendig utelukket.

- Premium sport har vært en integrert del av vår langsiktige strategi lenge, og denne muligheten var svært interessant for oss, sier Bellman. 

- Er Prime Video også interessert i premium sportsrettigheter i det norske markedet?

- Vi er kontinuerlig på utkikk etter muligheter til å utvide vårt utvalg av direktesendt sport på globalt plan, og dette vil vi fortsette å gjøre, sier Bellman.

Avtalen mellom Viaplay og Amazon må sies å være historisk. Aldri før har en rettighetshaver av Premier League i Norden solgt unna de attraktive engelske fotballkampene og for første gang tar nå en av de store internasjonale strømmegigantene og sikrer seg en av de mest attraktive fotballrettighetene i Norden.

Les mer: Amazon vokser kraftig på det norske TV-markedet: - Dette er big business