Realityserien «Elektrikerne» hadd premiere på nisjekanalen Heim TV torsdag denne uken. Gjennom ti episoder får seerne et innblikk i elektrikernes verden, fra oppdrag i norske hjem til mer eksotiske arbeidsplasser.

- Elektriker er et av de mest spennende og varierte yrkene man kan utdanne seg til, og vi er mange som har stor kjærlighet for faget. Likevel ser vi, som mange andre håndverkerdisipliner, at vi må ta nye grep for å sørge for god rekruttering fremover, sier markedssjef i El-proffen, Sven Arild Bransdal i en pressemelding.

I pressemeldingen understrekes det at det er mangel på elektrikere i Norge. 

- Formålet med serien er å vise frem den fagligheten som kreves for å løse oppdrag som for mange befinner seg gjemt bort bak vegger eller i skap som ingen andre har lov til å åpne. Elektrikerne er en del av en litt stille gruppe hverdagshelter som ikke er redd for en støyt, og heller ikke noen støt, på veien, sier Bransdal.

Henrik Lund, COO i Heim TV, forteller at Heim TV, som er en nisjekanal som spesialiserer seg på programmer innenfor bolig, eiendom, interiør og design. Derfor ble det naturlig å lage en serie om elektrikere.

- Vi gleder oss stort til å vise frem denne nyskapende serien som vel er den første i sitt slag som går på innsiden av elektrikeryrket. Her møter vi de fagekspertene som jobber høyt og lavt, inne og ute, hele året, for bokstavelig talt å koble oss alle sammen, sier Lund.