Mediegründer henter Arne Hjeltnes til ny TV-kanal: - Har tatt lengre tid å etablere enn først antatt

Arne Hjeltnes har forlatt reklamebransjen og er tilbake i TV-manesjen. Salgssjef er sikker på at han vil bidra til seervekst.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

I 2019 etablerte Trond ValleAnn-Mari AlbertsenGunnar Stavrum og Jon Erik Brøndmo nisjekanalen Heim TV. Kanalen spesialiserer seg på program innenfor bolig, eiendom, interiør og design. Nå står de klare med sin første egenproduksjon i form av programmet «Rom for suksess». Som programleder har kanalen fått inn erfarne Arne Hjeltnes.

- Jeg ble spurt om å lage en liten serie om arkitektur, arbeidsplasser og fremtidenes moderne kontorbygg. Det er en typisk nisjeproduksjon. Jeg synes det var veldig spennende å lage noe om arkitektur, sier Hjeltnes.

Hjeltnes er blant annet kjent fra TV 2-programmet «Gutta på tur», som ble sendt på TV i perioden 1994–2002 og 2010–2017. I tillegg til «Rom for suksess» forteller salgssjef Henrik Lund at de har fire-frem andre programmer på blokka som skal ut i løpet av 2023, det til tross for at de per i dag ikke har en egen produksjonsavdeling.

- Vi jobber tett med blant annet Tellus Works som har mye erfaring med TV. Første program ut er «Rom for suksess». Ti episoder med Arne Hjeltnes som programleder. I tillegg har vi har flere spennende egenproduserte serier og programmer som skal på skjermen før sommeren, sier Lund som ikke vil røpe noe mer om de kommende programmene.

- Hva kan du si om satsingen på Heim TV så langt? Går det som forventet?

- Både ja og nei, men vi lærer. Det har tatt lengre tid å etablere en TV-kanal enn vi først antok. Vi startet selskapet i 2019 og gikk live i 2021. Nå har vi 100 prosent lineær distribusjon i samarbeid med Telia, Telenor, Altibox, Alliente og RiksTV. Samtidig jobber vi selvfølgelig også med det digitale, sier Lund.

Salgssjef:

Henrik Lund er relativt fersk i Heim TV, men har nesten 20 år med erfaring fra bransjen.

Mål om 100.000 seere per dag

Lund, som selv startet i Heim TV i november, forteller at de fire som startet opp TV-kanalen tilbake i 2019 fortsatt er med i styret. Mediemann Trond Valle, som for noen år siden solgte sitt livsverk Estate Media, er blant dem som fortsatt engasjerer seg stort i kanalen.

I tillegg til solid medieerfaring i styret, forteller Lund at de ønsker å styrke teamet i kanalen ytterligere i løpet av året.

- Hvordan finansieres kanalen?

- Inntektene kommer hovedsakelig fra reklame og vi styrker laget med to nye selgere før sommeren. Samtidig jobber vi med utvikling av gode AFP-konsepter sammen med utvalgte samarbeidspartnere som er sterke innen vår nisje. Abonnement vil vi vurdere på sikt, men vi har ingen konkrete planer per nå, sier Lund.

Videre forteller han at målet for fremtiden er å bli den beste kanalen innen bolig, eiendom, interiør og design. 

- Hva kan du si om veksten av seere og målet for fremtiden?

- Målet vårt er 100.000 seere om dagen. Vi har et stykke dit, men skal jobbe hardt. Det skjer mye på andre plattformer også og her skal vi selvsagt utvikle oss. Selskapet har mange dyktige folk med på laget som har utviklet sterke medieselskaper før, så det skal ikke stå på kompetansen, sier Lund.

- Målet vårt er 100.000 seere om dagen, vi har et stykke dit, men skal jobbe hardt Henrik Lund, salgssjef i Heim TV

Skal vise frem Norge til USA

På veien til å få 100.000 seere har kanalen som nevnt engasjert Arne Hjeltnes i rollen som programleder for programsatsingen «Rom for suksess».

TV-veteranen var tidligere en del av produksjonsselskapet Maverix, men han solgte seg ut av selskapet allerede 2020 for å kunne jobbe selvstendig. Hjeltnes var selv med på å starte opp Maverix i 2017 sammen med Linda Nordheim, Paal Tajei Aasheim og Jan Ove Årsæther.

Hjeltnes har tidligere blitt sett på en annen nisjekanal da han var med i programmet «Verdt å tråkke til med Arne og Arne» aktuell på Schibsted-kanalen «Matkanalen».

- Har du blitt nisjekanalenes ansikt utad?

- Jeg er mest opptatt av hva jeg lager. I våre dager har TV-bransjen blitt veldig annerledes enn da jeg begynte. Jeg vil at det skal være bra det jeg er med på, og da kan det godt være nisje, det gjør meg ingenting, sier Hjeltnes.

Han forteller at han for tiden også er med på et større TV-prosjekt. Sammen med den amerikanske TV-stasjonen PBS skal han vise frem Norge til amerikanerne.

- Vi har laget ti programmer hvor jeg reiser litt rundt i Norge og viser frem hvor folk bor rundt om i landet vårt. Det skal gå på skjermen i USA i april. Så i det siste har det vært litt nisje og litt utland. TV-bransjen er merkelig sånn sett, sier Hjeltnes.

Men før den tid er det premiere på Heim TV.

- Dette har vært en helt unik produksjon og resultatet er et program som jeg tror vil treffe rett i hjertet på alle som er opptatt av utvikling, bærekraftige løsninger og eiendom. Og det tror jeg er ganske mange! Det som er ekstra morsomt med Rom for Suksess er at konseptet er helt nytt. Vi TV-seere har
blitt ganske kresne etter hvert, så da er det stas at vi kan få komme på lufta med noe som man ikke har sett før, sier Hjeltnes.

Se promofilm for programmet her:

Kommer med flere produksjoner utover året

«Rom for suksess» har premiere torsdag 9. mars og er som nevnt Heim TVs aller første produksjon utviklet for egen kanal.

- Det er ingen hemmelighet at TV-bransjen opplever stor konkurranse om forbrukernes oppmerksomhet og tid. I dag konsumeres innhold på en helt annen måte enn for bare fem og ti år siden. Makten ligger hos forbrukerne, og vi tror at innhold må skreddersys for å dekke konkrete behov i markedet. Bolig, eiendom og interiør er gode eksempler på tematikker hvor interessen er stadig økende, sier Lund.

- Kommer Hjeltnes til å dra flere seere for Heim TV?
 
- Arne er en fremragende programleder og TV-personlighet som passer perfekt inn mot seerne til Heim TV. I tillegg er han en fantastisk fin fyr å jobbe med. Jeg er overbevist om at han vil være med å sette Heim TV på kartet og bidra til seervekst i tiden som kommer. 
Tilbake på skjermen:

Arne Hjeltnes har samlet store deler av Norge foran TV-skjermen, men han er heller ikke fremmed for å fronte smalere prosjekter.

Mediegründer henter Arne Hjeltnes til ny TV-kanal: - Har tatt lengre tid å etablere enn først antatt