Saken oppdateres.

Schibsted har satt i gang jakten på en ny konsernsjef. Det skriver selskapet i en pressemelding onsdag morgen, samtidig som resultatene for fjerde kvartal legges frem.

Kristin Skogen Lund har besluttet å trekke seg fra stillingen så snart en etterfølger er på plass. Hun har ledet selskapet i over fem år.

- Schibsted er et fantastisk selskap, og jeg er utrolig stolt over det vi har oppnådd sammen. Jeg imponeres hver dag over mine dyktige og dedikerte kolleger. Når Schibsted nå står ved et viktig veiskille, mener jeg at tiden er inne for at jeg trer til side. Jeg ønsker å gi styret tid og anledning til å identifisere en ny ledelse som kan være operativ så snart transaksjonen fullføres. Jeg vil bidra til en smidig overgang og vil fortsette å støtte selskapet på alle måter jeg kan, sier Skogen Lund i en pressemelding.

Før hun tiltrådte jobben som administrerende direktør i Schibsted, ledet Kristin Skogen Lund NHO. Hun er tidligere konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Aftenposten.

I desember i fjor kunngjorde Schibsted at de har kommet til en avtale med sin største eier, Stiftelsen Tinius, om å dele selskapet i to.

Stiftelsen vil etter planen overta eierskapet til mediehusene som ligger i News Business, som VG, Aftenposten, Aftonbladet og Svenska Dagbladet, og ta dem av børs. Dette selskapet skal ledes av Siv Juvik Tveitnes, som i dag er leder for Schibsteds medievirksomhet.

Nordic Marketplaces, Delivery og Growth & Investment - som blant annet inkluderer den norske rubrikkgiganten Finn.no og svenske Blocket - skal fortsette som et børsnotert selskap. 

Les mer: Planlegger å dele Schibsted i to - Stiftelsen Tinius vil kjøpe nyhetsmediene

Styreleder Karl-Christian Agerup takker Kristin Skogen Lund for hennes lederskap gjennom de siste årene.

- Kristins lederskap har vært avgjørende i å forme dagens Schibsted. Verdiskapingen levert gjennom eBay-oppkjøpet og Adevinta-budet utmerker seg, likeledes hvordan Schibsted har styrket sin posisjon i hele Norden gjennom utvikling av både mediene og markedsplassene, sier han.

- Selskapet har også styrket sin posisjon som en pioner innenfor bruken av data og teknologi. Jeg ønsker også å fremheve hennes lederskap gjennom utfordrende tider som pandemien og en skiftende verdensøkonomi, samt hennes evne til å bygge et solid og visjonært lederteam. Hennes lederskap har vært avgjørende, men vi respekterer og forstår hennes beslutning om å tre tilbake når selskapet nå går inn i en ny fase, sier han.