Saken blir oppdatert.

Under et allmøte i november fikk de ansatte i VG fikk beskjed om at VG skal omorganiseres. Her kom det frem at avisen skal kutte 18 årsverk. Nå har de ansatte blitt informert om at flere avdelinger skal legges ned med virkning fra mai. Det skriver Journalisten. 

Les også: VG kutter 18 årsverk - tilbyr ansatte sluttpakke og gavepensjon

Til Kampanje bekrefter klubbleder i VG, Jostein Matre, at avdelingene VG+, nyhetsdelen av VGTV, fotoavdelingen, podkastavdelingen, kommentaravdelingen og ungdomssatsingen Avdeling Z, ikke lenger vil eksistere i sine nåværende former.  VG skal fortsatt satse på kommentarjournalistikk og rette seg mot unge, men altså ikke i egne avdelinger

- Målsettingen er at omorganiseringen skal være i mål i løpet av mai, sier Matre til Kampanje.

De ansatte som til nå har vært tilknyttet disse avdelingene skal flyttes inn i fem nyopprettede avdelinger, eller vertikaler.

- Vi blir færre avdelinger som følge av omorganiseringen. Dette har vært kjent for alle på VG-huset siden allmøtet i november, forteller han. Etter omorganiseringen blir nyheter, sport, dokumentar, underholdning og nisje stående i VG, sier Matre. 

Hver vertikal vil ha sin egen ledelse, og skal bestå av journalister, fotografer, TV-og lydfolk som nå skal jobbe mer formatuavhengig. Matre sier videre at han som tillitsvalgt er positiv til det som nå skjer. 

- Jeg er optimistisk og jeg synes det er fornuftig å gjøre endringer. Det er lenge siden sist, sier klubblederen. 

Han mener endringene i mediebransjen og tempoet endringene skjer «gjør det lurt å ha en organisasjon som er mer fleksibel og lettere å endre på i fremtiden.»

- Det blir lettere nå som vi blir mer formatuavhengig. Det betyr at alle i VG-huset skal øke sin kompetanse. Så lenge alle får nok kursing og mengdetrening så tror jeg dette er veldig positivt. Vi må helt sikkert gjøre noen justeringer underveis for at dette skal bli optimalt, men jeg er veldig optimistisk, sier han.

Les også: Hanne Skartveit slutter som politisk redaktør i VG