Det melder mediekonsernene i en pressemelding.

Eksisterende kunder vil være første ute med å kunne kjøpe tilgang, men tilbudet vil bli tilgjengelig for alle i løpet av våren.  

- Vi er opptatt av å gi merverdi til våre abonnenter og er veldig fornøyde med at vi nå kan tilby et abonnement som gir våre lesere tilgang til flere av Schibsteds nasjonale merkevarer, sier administrerende direktør i Adresseavisen, Tove Nedreberg, i pressemeldingen.

- Vi har et nært samarbeid med Schibsted på flere områder og siden abonnementsmarkedet er et svært viktig satsingsområde for begge parter, var dette et naturlig neste steg, legger hun til.

Polaris Media og Schibsted samarbeider blant annet innenfor annonse allerede.

- Forventer fleksibilitet
Nedreberg peker på at medievanene til kundene også er i endring, blant annet ved at det er et naturlig tak for hvor mange abonnement folk vil ha.

- Vi ser at kunder i dag har et mer bevisst forhold til hvor mange abonnementer de ønsker å ha, og at betalingsviljen er nokså ulik med tanke på hva de føler de trenger, og hva som faller mer i kategorien «kjekt å ha», sier hun og fortsetter:

- I tillegg forventer dagens abonnenter mer fleksibilitet og muligheten til å selv sette sammen et produkt som passer for dem. Vi er opptatt av å møte abonnentene på deres forventninger.

Konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier, Siv Juvik Tveitnes, tror det nye samarbeidet vil gagne både Schibsted og Polaris Media – men mest av alt kundene. 

- Det aller viktigste for oss er menneskene som leser og lytter til våre produkter, og at vi evner å fornye og utvikle oss i tråd med deres ønsker og behov. Gjennom dette nye samarbeidet får abonnentene til Polaris Media muligheten til å utvide sitt abonnement med flere av våre kraftfulle merkevarer, til en god pris. For oss i Schibsted er dette en fin mulighet til å nå ut til enda flere på Sørlandet og i Midt-Norge, sier Juvik Tveitnes.

Langsiktig samarbeid
Juvik Tveitnes mener dette bare er starten på et mer langsiktig abonnement-samarbeid mellom mediekonsernene.

- Vi ser på dette som starten på et langsiktig samarbeid, selv om vi foreløpig ikke har lagt mer konkrete planer for hvordan det kan se ut i fremtiden. Det viktigste for oss nå er å analysere og lære av denne første fasen, før vi deretter ser på hvordan vi kan skape enda mer verdi for kundene i månedene og årene som kommer, sier hun.