Tidligere i høst inngikk NRK et dramasamarbeid med syv europeiske allmenkringkastere om å samprodusere åtte dramaserier i året. 

- Det er avgjørende for oss allmennkringkasterne at vi klarer å samarbeide om å utvikle og produsere innhold. Vi konkurrerer alle mot globale, kapitalsterke strømmetjenester med et tilsvarende globalt ståsted, så hvis vi skal fortelle historier fra vår egen hjemlige virkelighet, må vi bruke felles kraft for å få til det. New8-samarbeidet er et svært viktig skritt i den retningen, og vil gi oss økt tilgang til de beste nære historier fra våre egne omgivelser. Det vil publikum merke allerede neste år, sa programredaktør i NRK, Petter Wallace da dramasamarbeidet New8 ble lansert på festivalen Mia i Roma. 

Under bransjetreffet «Content London» i forrige uke kunne dramasjefene fra de åtte «New8»-kringkasterne endelig dele hvilke åtte produksjoner som vil komme i løpet av 2025.

En av de første produksjonene som kommer er «Holmlia Love» for NRK. Serien er produsert av Monster og tar utgangspunkt i det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen. 

Serien består av seks episoder og er laget av Mikael Diseth med André  Chocron og Mikael Diseth på regi, mens Mikael Diseth og Lev David står bak manus. 

- Vi er jo selvfølgelig veldig stolte av at NRK har valgt ut nettopp Holmlia Love som aller første prosjekt til New8-samarbeidet. Det sikrer at serien vår når ut til et skikkelig stort publikum, og er en bekreftelse på at fortellingen om drapet på Benjamin Hermansen og konsekvensene det fikk for folka på Holmlia i Oslo i 2001 resonnerer i Europa i dag, sier TV-produsenti Monster, Mirja Minjares i en pressemelding. 

New8-samarbeidet består av allmennkringkasterne i de nordiske landene, VRT i Belgia, NPO i Nederland og tyske ZDF. Med det er New8 er det største dramasamarbeidet i Europa målt i antall deltakere i samarbeidet og befolkning.

Les mer: NRK går sammen med syv andre TV-selskap i ny dramaallianse