Sent torsdag ettermiddag og mange timer etter at Kampanje publiserte første sak om nedskjæringene i TV 2 var TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen fortsatt på jobb. 

- Ja, det har vært en tøff dag, sier Jansen Hagen og fortsetter:

- Men det har vært en dag som gir mulighet for TV 2 å vise styrken i et fellesskap og ta vare på hverandre. Det har jeg sett at folk har gjort, og det er godt å se. Det er et tøft budskap, men vi ser at endringer må til for å skape den lønnsomheten vi er avhengig av.

Les også: Dramatiske nedskjæringer i TV 2 - kutter 120 årsverk

TV 2 skal kutte 400 millioner norske kroner og torsdag formiddag ble det klart at 120 årsverk fjernes fra mediehuset. Sportsredaktøren bekrefter at noen av årsverkene kommer fra sportsredaksjonen.

- Ja, vi må kutte årsverk i sporten på lik linje med de fleste andre avdelinger i TV 2. I tillegg til det er vi en redaksjon med mange frilansere som oppleves som en viktig del av TV 2-familien. Også der får vi kutt som dessverre vil ramme enkeltpersoner, sier Jansen Hagen.

Han ønsker imidlertid ikke å gå ut med et konkret tall.

- Av respekt for medarbeidere og prosessen vil jeg ikke kommentere på noen tall, sier han.

- Hvor mye må dere kutte?

- For at TV 2 skal komme i mål med summen på 400 millioner kroner må sportsavdelingen gjennom 40 små og store kutt, sier Jansen Hagen.

Skal se på Eliteserie-satsingen
2023-sesongen av norsk fotball var den første på TV 2 på flere år. TV 2 kjøpte rettighetene for norsk toppfotball i seks år for 4,5 milliarder kroner. Kampanje kunne før sesongen skrive at TV 2 pakket ti konsepter inn i fotballrettighetene.

Nå forteller Jansen Hagen at satsingen blir «gjenstand for en grundig evaluering».

- Vi skal evaluere den norske sesongen. Vi kommer til å snu alle steiner og se om vi jobber så effektivt som mulig. Vi har mange konsepter i satsingen, og er ett av flere områder som blir gjenstand for en grundig evaluering. Ellers prøver vi å skjerme sendingene og satsingene der vi har hatt flest seere, sier Jansen Hagen.

- Er det noen konkrete programmer som vil bli kuttet?

- Det er primært de digitale konseptene vi har og som vi bruker for å nå så bredt som mulig med rettighetssatsingene man må være forberedt på at vil kuttes, sier han.

Les også: TV 2 pakker milliardkjøpet av norsk fotball inn i ti TV-programmer: - Mye større enn Premier League

Må ha tilstedeværelse 
Sportsredaktøren forteller imidlertid at de som sportsredaksjon er nødt til å reise og ha tilstedeværelse for å kunne levere gode nok produkter. De vil likevel se nærmere på reiseutgiftene.

- Vi er en redaksjon med et ekstremt høyt reisetrykk, så vi vil redusere tilstedeværelsen noe, sier han.

- Så det blir mindre intervjuer på stadion før kamp også videre?

- Vi er opptatt av å se om ting kan gjøres på en annen måte. Vi har en sterk ambisjon om å være nummer én på sport i Norge med nyheter og rettigheter og da kan vi ikke sitte på kontorene i Bergen og i Oslo og dekke ting derfra, sier Jansen Hagen og fortsetter:

- Vil må til Tour de France, vi må til Qatar for å følge opp VM for ett år siden og vi må ut på Eliteserien og Toppserien. Men vi må gjøre det smartere og kanskje sende færre.