Norge i verdenstoppen når det gjelder å ta i bruk ny medieteknologi og strømme TV- og videoinnhold. Men nå skrur flere av strømmetjenenstene opp prisene på de ulike abonnementene samtidig som mange også lanserer nye og rimeligere pakker med reklame inkludert.

I forrige uke mottok Amazon Prime-abonnenter en melding om at det vil være en prisøkning på 14 kroner, eller over 21 prosent. Nettavisen var f ørst med å omtale økningen. 

Strømmetjenesten skriver følgende til sine abonnenter:

- Fra 2. november 2023 blir prisene på abonnement på Prime Video endret fra  65 kroner per måned til 79 kroner per måned.

Les også:  - Det er et turbulent strømmemarked i lys av presset på folks økonomi

Prisøkningen skjer fordi strømmetjenesten ønsker å investere mer i innhold for Norden og gjøre Prime Video til en mer verdifullt for sine abonnenter og fra og med 2. desember i år vil alle nåværende kunder bli belastet med den nye prisen.

- Vi er absolutt i gang med nordiske dramaserier. Vi har levert og produserer flere. Så har vi masse utviklingsprosjekter på «scripted» som vi holder på med, sa nordisk innholdssjef i Prime Video, Andreas Hjertø nylig til Kampanje.

Les mer: Nordiske TV-topper åpner for gigantbudsjett på ny dramasatsing: - Sammen står vi sterkere

Amazon Prime Video har nylig lansert flere serier og filmer som «The Summer I Turned Pretty» og filmen «The Continental: From the World of John Wick».

I løpet av det siste året har strømmetjenesten satset på norske realityserier, inkludert «Girls of Oslo» med Sofie Elise Isachsen, Isabel Raad, Nora Haukland og Anniken Jørgensen. Serien hadde premiere denne helgen.

Les også: Amazon-klare Sophie Elise om skandalebildet: - Ble postet ved en feiltagelse