Det er spesielt Unge Høyre-leder Ola Svennebys vitser i «Nytt på nytt» 13. oktober som har fått flere til å reagere på satireprogrammet.

«Reagerer sterkt på panelets fleiping med situasjonen i Israel/Palestina. Særlig uttalelser fra Unge Høyres leder Ola Svenneby er langt over grensen for hva NRK bør tolerere», skriver én av rundt tusen TV-seere som har klaget til Kringkastingsrådet.

Torsdag ble klagene behandlet i Kringkastingsrådet. Prosjektleder Kjetil Kooyman i «Nytt på nytt» møtte oppfor å forsvare programmet.

Han mener det var riktig å ta opp konflikten og beskriver sendingen som brutal, morsom og vond.

- Vi ville ikke lage en lettvint sak hvor vi bare snakket om norske politikers reaksjoner. Vi ville lage satire hvor vi nærmet oss det brutale, uten å gå rundt grøten, sier han og legger til at de to gjestene hadde forberedt seg godt.

I tillegg til Svenneby, var musiker Erlen Ropstad gjest i denne sendingen.

- Vi var ikke i tvil om at dette kunne sendes. Vi var ikke i tvil om at det ville skape debatt, legger Kooyman til.

Les mer fra Kringkastingsrådet: Reagerer på Debatten-sending og manglende tilstedeværelse i Gaza

Kooyman fikk bred støtte av Kringkastingsrådet som ikke kom med kritikk, men heller roste Kooyman og «Nytt på nytt» for å tørre å ta opp betente temaer. 

- Det er helt naturlig at det kommer reaksjoner fra publikums side etter en sending som tar for seg et såpass vanskelig og vondt tema, men det er vanskelig å ivareta et satireprograms funksjon uten at det blir sånn at mange reagerer, sier leder for Kringkastingsrådet, Snorre Valen.

- Humor kan være sårende, støtende og ekskluderende, men det betyr ikke at man ikke skal drive med det. Jeg er opptatt av at man må forsvare ytringsrommet som de som driver med humor og satre skal ha, sier nestleder Vilde Schanke Sundet.

Svenneby har tidligere sagt til Kampanje at han synes vitsingen var innafor.

- Du synes ikke at det ble litt for drøyt?

- Jeg synes ikke det. Og jeg synes også endel feiltolker hvem som faktisk var målskiva for flere av vitsene. Men har ikke noen problemer med å forstå at andre synes det, sa han til Kampanje tidligere i oktober. 

Les også: Unge-Høyre leder uenig i Nytt på nytt-kritikken