Sosiale medier-toget har for lengst forlatt stasjonen, men du kan fortsatt hoppe på (i fart). Her er ti sosial medier-trender som gjelder nå:

Sosiale søk
Rigg deg for å møte dagens søkevaner. Unge i dag tråler ikke lenger Google etter restauranter, reisetips og produkter. De søker i sosiale medier.

  • 84 prosent spurt i en Hubspot-undersøkelse mener SoMe vil ta over for Google som hovedsøkemotor
  • 81 prosent sjekker ut produkter på Instagram eller Facebook før de kjøper
  • 52 prosent av TikTok-brukere sier de spesifikt søker etter produkter i appen

Så hvor er du når neste generasjons kjøpere taster inn merkevaren din på TikTok?

Dialog
60 prosent av kundeservicehenvendelser vil foregå i sosiale medier innen året er over. Det er her du må være for å møte, svare og kommunisere med kundene dine.

Merkevare bygges i kommentarfeltet i 2023. Og det er her du skaper lojalitet (og deretter lønnsomhet).

Det er faktisk slik at:

  • 40 prosent forventer at merkevarer svarer innen 1 time og
  • 79 prosent forventer at merkevarer svarer innen 24 timer

Så vær sosial – du er på sosiale medier!

Kunstig, men gunstig
Din nyeste kollega er herved ferdig med prøvetiden, og vil fortsette i jobben i lang tid fremover. Bruk KI til å skape innhold, drodle ideer og perfeksjonere tekst og bilde. I denne divisjonen er det definitivt early adaptors som vil krysse målstreken først.

Les mer: - Er du lei flommen av generisk selvskryt i sosiale medier?

Verdi
Internetts mest slitte begrep, men likevel. Det handler ikke om hva du vil si, men om hva følgerne vil ha. Sosiale medier er pull level, der kundene dine aktivt kan velge å klikke deg ut av livet sitt på 0,1 sekunder. Operer på kanalens premisser. Lag godt, genuint, relevant og nyttig innhold. Gi folk en grunn til å klikke «følg» og ikke «avfølg».

Influencere
Kravet til autentisk innhold på alle plattformer blir stadig tydeligere. Influencere har (ofte mye) mer kred blant sine følgere enn merkevarer. Vurder bruk av nano- og microprofiler, samt langsiktige samarbeid og ambassadørskap. Ikke kun one off-kampanjer. Langsiktige samarbeid styrker båndet mellom merkevare og profil, samt økt troverdighet.

Sosial shopping
Wake up and smell the kundereise. I 2024 forventer forbrukerne at merkevarer tilbyr kjøp via sosiale plattformer. De vil oppdage, researche, teste og shoppe produktene i én og samme app. «Link til nettside» kan potensielt koste deg mange slag på kassa.

Video
Hørt det før? Ja, så lag video da! Det er det algoritmene og brukerne vil ha. Men for all del: lag sosiale medier-tilpasset video, som tikker av på helt andre bokser enn reklamefilmen din.

Ditt digitale visittkort
Instagram- og Facebook-kontoen din er første møte med merkevaren din for mange. Ditt digitale visittkort. Ha en god plan, fiks bioen din og hold linja. Ikke fortell hvem du er, men hva man som følger kan forvente fra din profil.

LinkedIn > Facebook
Mens brukerne rømmer fra sistnevnte (jada, det er fortsatt Norges største kanal, men kom an, tallene stuper…) stiger LinkedIn-grafen. Her snakker vi langformat, tekstungt, nyttige tips og bransjeinsights. Det sies at det er på de andre plattformene folk er «spending time», mens på LinkedIn er der man faktisk er «investing time». Big difference.

Memes
Om du ikke har sett, delt, likt eller lagret en meme siste halvåret, bør du ta et oppgjør med egne algoritmer. Da har du gått glipp av mye gøy/rart/unødvendig/treffende/bortkastet tid. Elsk det eller hat det; memes er den gjeldende kommunikasjonsformen på internett nå.