Schibsted har kjøpt åtte millioner B-aksjer i Viaplay. Det tilsvarer 10,1 prosent av selskapet. Det kommer frem i en melding fra mediekonsernet. 

- Schibsted har en lang historie med å investere i selskaper nær vår kjerne som drar nytte av vår styrke, og med å gripe muligheter som oppstår i mer usikre tider, sier konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

Til Kampanje opplyser konsernet at de kjøper seg inn i Viaplay til 47 svenske kroner per aksje. For hele eierandelen Schibsted tar, tilsvarer det omtrent 380 millioner svenske kroner. Aksjene er holdt under en så kalt total return swap (TRS). Det betyr blant annet at Schibsted ikke har lagt ut noe for kjøpet enda.

- Vår investering i Viaplay er et eksempel på dette – Viaplays sterke posisjon som en strømmetjeneste i Norden passer veldig godt med våre medieoperasjoner, og vi er sikre på at vi, som en finansielt fokusert aksjonær, kan støtte verdiskaping i selskapet, sier hun videre i meldingen.

E24 melder at Viaplay-aksjen hoppet med over 10 prosent på børsen i Stockholm etter at nyheten ble kjent. Det er likevel 80 prosent ned fra høyeste notering i vår. Samme avis melder at Schibsted-aksjen faller over 4,5 prosent.

I juli ble det kjent at Canal+ sikret seg 12 prosent av Viaplay Group.

Kampanje har vært i kontakt med Schbisted-ledelsen, men konsernsjef Kristin Skogen Lund er ikke tilgjengelig for kommentarer grunnet reisevirksomhet.

Les også: Viaplay-aksjen raser etter sjefsbytte - verdien er halvert

Viaplay-krise
Aksjemarkedet reagerte kraftig tidlig i juni i år etter en rekke dårlige nyheter fra Viaplay. Anders Jensen forlot sin post som konsernsjef i selskapet i juni. Det skjedde samtidig som selskapet nedjusterte forventingene for året - dette som følge av lavere etterspørsel enn forventet i både forbruker- og annonsemarkedet.

I juli meldte Viaplay at de sier opp 25 prosent av alle ansatte, og at de åpnet for salg av selskapet.

- Vi har måttet ta en rekke umiddelbare beslutninger av hensyn til framtida til virksomheten. Det betyr dessverre å si opp over 25 prosent av våre ansatte, sa den nye konsernsjefen, Jørgen Madsen Lindemann, i en resultatmelding i juli.

- Innholdsinvesteringene som er gjort, gir ikke alle resultater, og er forpliktet på kort og mellomlang sikt, sa Lindemann videre.

Les også: Viaplay sier opp mer enn 25 prosent av alle ansatte - åpner for salg av selskapet