Rubrikkselskapet Adevinta bekrefter at de har mottatt et forslag fra en Blackstone-støttet investorgruppe om å overta aksjene. Det var det internasjonale næringslivsavisen Bloomberg som var først ute med rykter om overtagelsen torsdag kveld.

Senere på kvelden bekreftet både Adevinta og Schibsted spekulasjonene i hver sine børsmeldinger om at de har mottatt et ikke-bindende forslag om å overta aksjene i rubrikkselskapet.

Forslaget kommer fra en sammenslutning av blant annet investeringsfondene Blackstone og Permira, skriver Dagens Næringsliv.

– Ebay og Schibsted, som har uttrykt sin støtte for forslaget, vil beholde en del av sin nåværende aksjeandel i selskapet, sier Anne-Sophie Jugean i investoravdelingen hos Adevinta i meldingen.

Der heter det at forhandlingene foreløpig er på et tidlig stadium og det er ikke er noen garanti at et endelig tilbud vil bli fremsatt, eller hva betingelsene for et eventuelt tilbud vil være.

Adevinta ble skilt ut som eget selskap fra Schibsted i 2019, og i 2020 kjøpte selskapet opp Ebays rubrikkvirksomhet i en avtale verdt 85 milliarder kroner.

Adevinta eier en rekke digitale markedsplasser rundt i Europa innenfor blant annet eiendom-, bruktbil- og arbeidsmarkedet.

Les også: Schibsted kjøper seg inn i Viaplay