Måtte svare tallknusere om Adevinta-usikkerhet: - Har hatt et møte

Schibsteds konsernsjef fikk flere spørsmål om Tinius Stiftelsens overraskende melding på fredagens resultatpresentasjon.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

I dag er Schibsted nest største eier i den europeiske rubrikkgiganten Adevinta med en andel på 28 prosent, men målet er å selge seg ned og på den måten redusere eksponeringen sin mot en annen børsnotert aksje. Store deler av verdiene i Schibsted kan i dag knyttes til investeringen i Adevinta, og Schibsted-aksjen følger derfor Adevintas børsbevegelser tett.

- Vi er klar over at det å ha en så stor finansiell investering i et annet børsnotert selskap i regnskapet vårt, sammenlignet med vår størrelse og verdi, ikke er en optimal løsning for å frigjøre det fulle potensialet av våre kjerneverdier for våre aksjonærer på kort sikt, sa finansdirektør Ragnar Kårhus på Schibsted kapitalmarkedsdag for en måned siden.

Men dagen før Schibsted avholdte sin kapitalmarkedsdag publiserte mediekonsernets største eier – Tinius Stiftelsen – en melding på sine nettsider der de kommer med et tydelig signal om at de mener Schibsted bør beholde sin eierandel i Adevinta.

- Tinius ser et stort potensialt i Adevinta, har administrerende direktør i Tinius, Kjersti Løken Stavrum, bekreftet overfor Kampanje.

Les mer: Schibsted-eier skaper usikkerhet rundt Adevinta-salg: - Tolkes negativt

- Ikke sikkert timingen er riktig

Da konsernsjef Kristin Skogen Lund la frem resultatene for Schibsteds første kvartal fredag morgen, fikk hun flere spørsmål fra investorer om beskjeden fra Tinius og hva den betyr for salgsprossen av Adevinta.
- Vi har et tett og godt forhold til Tinius Stiftelsen, og som jeg sa i dag tolker jeg meldingen som en støtteerklæring til vårt eierskap i Adevinta, sier Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund til Kampanje etter presentasjonen.

Hun viser til at de har mange aksjonærer, og mens noen av dem har et kort perspektiv på Adevinta-eierskapet, har andre - som Tinius - et langt perspektiv. 
-  Oppgaven vår blir å finne en god løsning som tjener vår totale aksjonærbase best mulig, fortsetter hun.- Har dere hatt et møte med stiftelsen om meldingen?- Vi har hatt et møte med dem om det og hvordan vi jobber med hele spørsmålet rundt Adevinta.- Kan salgsprosessen trekke lengre ut i tid enn dere har forespeilet markedet?- Det er viktig å skille mellom strategi og taktikk. Én ting er å være tydelig på hva du ønsker å få til, altså hva som er strategien din. Selv om du vet hva du vil, er det ikke sikkert timingen er riktig for å gjøre det nå. Det er viktig å skille de to tingene og det skal vi være ganske tydelige på fremover, sier Skogen Lund.

Les mer: Schibsted-sjefen tror regulering av kunstig intelligens blir krevende: - Ingen forstår konsekvensene

Måtte svare tallknusere om Adevinta-usikkerhet: - Har hatt et møte