Tre år etter at Watch Media lanserte sitt første bransjemedie i Norge, styrker mediehuset nå utviklingen av både eksisterende og kommende medier. Det skriver Watch Media i en pressemelding.

Kristin Stoltenberg trer inn i stillingen som landssjef og sjefredaktør, skriver de videre.

Stoltenberg ble ansatt som redaktør i Avisa Oslo så sent som i fjor da hun tok over etter Magne Storedal. Storedal satt selv knappe to år i redaktørstillingen i AO. Nå er det klart at det er Eirk Hoff Lysholm slutter i Dagsavisen, og tar over stafettpinnen i AO. Avisa Oslos ansatte skal ha blitt informert om lederbyttet onsdag morgen.

Som tidligere omtalt i Kampanje, har avisen gått på saftige millionunderskudd siden oppstarten, både under Storedals ledelse og siden Kristin Stoltenberg kom inn. I 2022 gikk avisen med et driftsunderskudd 31,6 millioner kroner. 

På to og et halvt år har AO-eier Amedia brent av nærmere 100 millioner kroner på satsingen.

Les også: Dagsavisen-sjefen slutter og går til konkurrenten Avisa Oslo

Får ansvaret
Stoltenberg var redaktør i Nordstrands Blad før hun ble ansatt i Avisa Oslo i fjor. Hun har også over 20 års erfaring fra Aftenposten og Schibsted.

- Med Kristin får vi en moderne medieleder med et solid redaksjonelt fundament og sterke resultater. Vi gleder oss veldig til å få Kristin med på laget, sier Anders Heering, administrerende direktør i morselskapet, Watch Medier.

Stoltenberg vil få ansvaret for hele organisasjonen som for øyeblikket teller 30 ansatte. 

- Jeg er veldig imponert over hvordan Watch Media på få år har etablert seg som en sterk leverandør av uavhengig, kritisk og redelig næringslivsjournalistikk innen en rekke av de viktigste bransjene i Norge, sier Stoltenberg og fortsetter:

- For en med gründerspirit i magen, er dette stor stas. Store deler av mitt yrkesliv har handlet om å starte opp nye, eller utvikle eksisterende medier. Så det er en reise jeg ser frem til å være en del av.

Ikke enkelt å forlate Avisa Oslo
Hun sier i pressemeldingen at det ikke var et enkelt valg å slutte i Amedia-avisen, Avisa Oslo.

- Det er aldri enkelt å forlate en arbeidsplass man er glad i, og hvor det er godt å jobbe. Jeg er enormt stolt av den flotte gjengen og de gode resultatene vi har fått til sammen, sier Stoltenberg.

Stoltenberg begynner i Watch Media i oktober blir det opplyst.

Watch Medier driver abonnementsbaserte bransjemedier i Danmark, Tyskland og Norge. I Norge utgir mediehuset de fem mediene FinansWatch, EiendomsWatch, AdvokatWatch, EnergiWatch og MedWatch.