Tirsdag morgen legger Schibsted frem sine regnskapstall for årets andre kvartal, og de viser at konsernets mediehus igjen er lønnsomme etter at de leverte et nullresultat i årets første kvartal.

Driftresultatet endte på 133 millioner kroner, en betydelig forbedring fra første kvartal i år, men likevel en nedgang på 36 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

Schibsted eier blant annet norske VG og Aftenposten og svenske Aftonbladet.

- Omsetningen, som hadde en underliggende nedgang på 14 prosent, og lønnsomheten er fortsatt påvirket av et tøft og ustabilt annonsemarked og lavere volum innen løssalg og papirabonnement, forklarer konserndirektør Kristin Skogen Lund i resultatmeldingen.

Både de norske og svenske avisene i Schibsted-konsernet mister annonseomsetning i andre kvartal, men nedgangen er større i Sverige - der omsetningen falt med 11 prosent justert for valutaendringer - enn i Norge - der omsetningen kun falt med 1 prosent. Spesielt juni måned var sterk i her hjemme, opplyser Schibsted om.

Bedre kostnadskontroll
Samtidig har kostnadsprogrammet på en halv milliard kroner som Schibsted offentliggjorde i januar begynt å gi resultater.

- Det gir et stabilt kostnadsnivå sammenlignet med fjoråret, til tross for dagens høye inflasjonsnivå, sier Skogen Lund.

Schibsteds mål om en driftsmargin på 10-12 prosent for nyhetsmediene er ikke innen rekkevidde i år, men konsernet regner med at de vil være tilbake på dette nivået i løpet av 2024.

Les mer: Schibsted-aviser må spare 500 millioner kroner

Her kan du se tallene til Schibsteds nyhetsmedier for andre kvartal i 2023. Alle tall i MNOK. 

Schibsted 2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 1.927 1.956 - 1,5
Driftsresultat 133 169 - 21,3


Varsler Adevinta-avklaring

Hele Schibsted-konsernet, inkludert deres nordiske rubrikkvirksomhet, hadde en omsetning på drøye fire milliarder kroner i andre kvartal, opp fire prosent fra samme kvartal i fjor, og et driftsresultat på 670 millioner kroner, opp åtte prosent.

Schibsted-aksjen øker med syv prosent på Oslo Børs etter fremleggelsen av resultatet.

Schibsted varsler i resultatmeldingen også en avklaring på det varslede nedsalget i Adevinta. Det vil senest skje under fremleggelsen av resultatene for tredje kvartal i oktober.

I dag er Schibsted nest største eier i den europeiske rubrikkgiganten Adevinta med en andel på 28 prosent, men målet er å selge seg ned og på den måten redusere eksponeringen sin mot en annen børsnotert aksje.

Les mer: Schibsted-eier skaper usikkerhet rundt Adevinta-salg: - Tolkes negativt

Her kan du se alle tallene til hele Schibsted-konsernet for årets andre kvartal. Alle tall i MNOK. 

Schibsted 2022 2021 Endring i %
Omsetning 4.044 3.880 + 4
Driftsresultat 670 620 + 8
Resultat før skatt - 1.868 - 6.350 -