Både TV 2 og VG erfarer at det er stortingspolitiker og tidligere arbeidsbyråd i Bergen, Lubna Jaffery, (Ap) som blir ny kulturminister. Det skriver de to mediene tirsdag denne uken. Ifølge de to mediene skal det være så og si klart så «lenge det ikke dukker opp noe uventet i bakgrunnssjekken».

Jaffery har tidligere arbeidet som statssekretær i Kulturdepartementet. Selve utnevnelsen skal skje i morgen, onsdag denne uken.

- Det er en erfaren politiker fra både kommunestyret, byråd, storting og regjering som nå rykker opp til kongens bord. Hun kjenner også kulturfeltet og kulturdepartementet godt, etter tre år som statssekretær for daværende kulturminister Anniken Huitfeldt, sier kommentator i TV 2, Aslak Eriksrud.

Les også: Ny kulturminister onsdag – ligger an til kun én endring i regjeringen

Da Kampanje sist uke forhørte seg om hvem som var de heteste kandidatene til den ledige stillingen etter at kulturminister Anette Trettebergstuen trakk seg som statsråd fredag forrige uke, ble Lubna Jaffery trukket frem flest ganger. 

- Det er hyggelig å bli nevnt, utover det har jeg ingen kommentar, sa hun til Kampanje.

Etter stortingsvalget i 2021 er hun i dag fast møtende vararepresentant på Stortinget for Hordaland på vegne av statsråd Marte Mjøs Persen, og første nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.