Den norske Fremantle-sjefen Petter Testmann-Koch forlater selskapet. Han har ledet Fremantle Norge i nesten ti år.

- Det har vært en spektakulær reise igjennom 9,5 år med mange oppturer, noen nedturer, pandemi, maskefest og Exit-galskap. Nå blir det fat-camp i noen måneder, og så får vi se hva fremtiden bringer, sier han i en pressemelding.

I 2021 kjøpte Fremantle en rekke produksjonsselskaper fra Viaplay Group, deriblant norske Monster. Nå slås Fremantle Norge og Monster sammen. Monster-navnet består og det gjør også dagens Monster-sjef Ingvild Daae, som skal lede det sammenslåtte selskapet.

- Jeg gleder meg over å få muligheten til å ønske alle de dyktige og fine folka fra Fremantle Norge velkommen. Jeg er ydmyk mofor oppgaven det er å forene to sterke kulturer, og jeg tror vi kan få til noe fint her, sier hun i pressemeldingen.

Les mer: Fremantle får grønt lys til å kjøpe Farmen- og Stjernekamp-selskaper

Store TV-suksesser
Fremantle Norge står bak store TV-suksesser som «Exit», «Forræder» og «Maskorama». Monster står bak tilsvarende publikumsfavoritter som «Pørni» og «Fra bølle til bestevenn», samt dyptgravende dokumentarserier som «Estonia».

- Det å få de store underholdningsformatene som ligger i Fremantle-katalogen til Monster, og samtidig dra nytte av den kompetansen som Fremantle Norge har bygget over mange år, blir fantastisk. Sammen skal vi gjøre denne endringen til noe skikkelig bra, det er jeg helt overbevist om, sier Daae.

Fremantle Norge sysselsetter 110 mennesker, inklusive frilansere. 15 av dem er faste ansatte. Ingen mister jobben som følge av fusjonen, får Kampanje opplyst.

Ikke ferdig med TV-bransjen
Petter Testmann-Koch sier til Kampanje at det er flere grunner til at han slutter.

- Når du sitter i sånne posisjoner, så sitter du med en stor definisjonsmakt som har godt av å bli byttet ut. Nå er det Ingvild som skal lede selskapet og det er en god anledning for meg til å stoppe opp litt.

Testmann-Koch regner med å komme tilbake til TV-bransjen etter hvert.

- Selv om det hadde vært spennende å prøve andre muligheter, er jeg ikke ferdig med bransjen.

- Hva er høydepunktet fra tiden i Fremantle?

- Det er teamet og kulturen vi har bygget. Alt annet er underordnet. Den kulturen vi har bygget sammen med alle som har vært innom oss er helt unik.

For noen uker siden gikk den avtroppende Fremantle-sjefen hardt ut mot TV-prisen Gullruten. Han kunne samtidig avsløre at de ikke hadde meldt på «Exit» i konkurransen på grunn av misnøye med juryen.

Les mer: Exit-produsent boikotter Gullruten

Var avgjørelsen om at du skulle slutte i Fremantle tatt da du gikk ut mot Gullruten?

- De to sakene er helt uavhengige av hverandre. Men jeg skjønner jakten på overskriften.

- Rustet for fremtiden
Ingvild Daae er glad for at Monster-merkevaren skal bestå i det norske markedet.

- Monster-brandet har en stor og lang tradisjon innenfor både Scripted og Entertainment som Fremantle heldigvis så verdien av å beholde, sier hun.

Etter omleggingen vil Fremantle drive produksjonsselskapene Monster, Strix (inkludert Novemberfilm og Rakett), One Big Happy Family, Miso Film Norway og eventselskapet Playroom i Norge.

- Fremantle har lenge sett på hvordan vi kan styrke våre norske selskaper. Ved å slå sammen Fremantle Norge og Monster er vi overbevist om at vi vil bidra til at alle våre selskap i Norge står sterkere rustet for fremtiden, og jeg gleder meg til å se Ingvild Daae jobbe videre med et enda sterkere Monster, sier administrerende direktør i Fremantle Nord-Europa, Georgette Schlick.

Hun takker samtidig Petter Testmann-Koch for innsatsen.

- Jeg er veldig takknemlig for alt arbeidet Petter har gjort med Fremantle Norge hvor han har bygget selskapet opp fra bunnen til å bli en betydelig innholdsleverandør med en rekke suksessfulle produksjoner på norske skjermer. Han har lykkes med å tiltrekke og fastholde talentfulle team og har skapt et sted kreative mennesker ønsker å kalle hjemme. Vi vil savne hans pasjon, men kommer til å bygge videre på det han har startet med den samme entusiasme og forpliktelse.

Fortsetter som sjef:

Monster-sjef Ingvild Daae får flere ansatte og nye konsepter i stallen når Fremantle Norge innlemmes i selskapet. Foto: Monster