Humorlegenden Harald Eia slår seg sammen med skilegenden Petter Northug. Sammen skal de i gang med et helt nytt humorprosjekt for TV 2.

- Harald Eia er en av de største norske humoristene gjennom tidene. For oss i TV 2 er det selvsagt veldig stas at han nå blir del av vår offensive satsing på norsk humor. At han skal samarbeide med Petter Northug, er kanskje både overraskende og i alle fall helt nytt. Vi gleder oss til å overraske seerne våre med dette konseptet, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

Dette blir samtidig Harald Eias første TV 2-prosjekt etter at han de siste årene har vært på stadig flyttefot i det norske mediemarkedet, men i 2018 vendte han tilbake til NRK der han blant annet jobbet med programseriene «Sånn er Norge». Da hadde den populære komikeren vært i den kommersielle kanalen TVNorge siden 2013. Men etter seks år på NRK tok Eia ifjor med seg podkasten til Schibsted og PodMe

- Jeg trodde det var skjult kamera da TV 2 tok kontakt og ville ha noe drøyt, ler Harald Eia – og fortsetter:

- Dette er noe jeg gleder meg veldig til. Det er upløyd mark vi nå skal ut på, og dét motiverer meg veldig. Jeg er der hvor det satses, og nå er det på TV 2. Og så blir det spennende å jobbe med Petter. Han er en dreven fyr som både er morsom og frekk, sier han.

Les også: TV 2 felt i PFU etter Harald Eia-klage

- Kan bli helt koko
Den tidligere langrennsløperen og VM- og OL-kongen Petter Northug har, som de fleste i Norge, også ledd seg skakk av og med Harald Eia opp gjennom årene.

- Jeg har alltid vært en stor fan av Harald Eia – helt siden jeg så han på tv første gang. Nå gleder jeg meg til å jobbe med han på TV 2, sier Northug.

Akkurat hva de skal lage, er duoen foreløpig hemmelighetsfulle om.

- Vi skal først og fremst ha det veldig gøy. Jeg tenker konklusjonen foreløpig er at det vi skal lage nå kan bli helt koko, sier Harald Eia.

Eia og Northug blir å se på TV 2 våren 2024.

TV 2 har gradvis hentet Northug inn i varmen igjen etter narko-dommen først som langerennsekspert og nå som programleder. Petter Northug ble idømt syv måneders fengsel etter uaktsom kjøring og narkotikalovbrudd i i 2020. 

Les også: Northug tilbake på TV 2