Viaplays prisvinnende dramaserie Pørni får to nye sesonger på strømmetjenesten til neste år. Innspillingen har akkurat startet i Oslo, og handlingen i den nye sesongen vil finne sted to år etter avslutningen på sesong tre. 

- Pørni har vært et gledens maraton fra første stund, og det blir veldig gøy å spille inn to nye sesonger med en filmfamilie som jeg elsker så mye, sier Henriette «Pørni» Steenstrup.

Hun ser frem til å lage mer drama sammen med sine medskuespillere i serien.

- Det er det beste og skumleste i verden å få lov til å fortsette historien om familien Middelthon, og et ansvar jeg på ingen måte tar lett på, sier Steenstrup.

- Men nå som heldigvis flere enn meg har blitt glad i denne gjengen, gleder jeg meg både til å følge Hanna, Sigrid og Leos vandring inn i voksenlivet, og ikke minst Ole Johan og Pørni sin sedvanlige streben med det som er sjølve livet, legger hun til.

Les også: Viaplay taper store penger på internasjonal satsing

Prisbelønt
«Pørni» er en av Viaplays største suksesserier noensinne og Steenstrup, som er både hovedrolleinnehaver og hjernen bak serien, vant i 2022 Gullruten for «Beste drama», «Beste skuespiller», i tillegg til at hun fikk Gullrutens fagpris for «Beste Manus».  Også i år kan det bli Gullruten-priser på Steenstrup og «Pørni».  Serien er igjen nominert til  «Beste dramaserie» og «Beste skuespiller» i tillegg til to nominasjoner i «Beste birolle».

Tidligere denne måneden kunne Henriette Steenstrup fortelle Kampanje Gullruten-nominasjonene viser at serien holder kvaliteten oppe. Særlig gøy synes hun det er at døtrene hennes i serien er nominert til beste birolle. Steenstrup tar sikte på å toppe fjorårets prisfangst.

- Vi kan toppe det. Vi er egentlig nominert til flere priser i år. I fjor var vi nominert til totalt fem priser, i år er det seks. Det må vi prøve å toppe. Men det er hårete, for det er mange gode produksjoner, sa Steenstrup til Kampanje.

Les også: Gullruten-rekord for Viaplay - kaster NRK ut av dramakampen

- En fanebærer
Viaplays norske dramasjef, Tanya Nanette Yildiz Badendyck gleder seg over mer Pørni på skjermen.

- Det er to år siden vi møtte den uperfekte, empatiske og og dypt menneskelige karakteren Pernille Middelthon og familien hennes for første gang. Jeg blir både rørt og stolt over å se tilbake på det som er blitt en av fanebærerne til ikke bare Viaplay, men også norsk dramabransje, sier hun i pressemeldingen og fortsetter:

- Henriette har skapt er så unikt og bra, og vi fryder oss over at eventyret fortsetter med to nye sesonger på Viaplay. Det finnes litt Pørni i oss alle, og til neste år får alle litt mer Pørni. Heldigvis.

Pørni produseres av Monster med Hallvar Witzø har regi og produsenter Ida Håndlykken Kvernstrøm og Paal Wilhelm Nesset.