Torsdag morgen klokken 09.00 skal Kringkastingsrådet nok en gang møtes for å behandle saker som er blitt klaget inn til NRK.

Denne gangen har det kommet inn 779 henvendelser til K-rådet.

Sakene som er blitt klaget inn er NRKs dekning av norgemsterskapet i fotball, vinkling på saker om vindturbiner, Fosen-vindkraft i Debatten, hudfarge på astronatuer i en NRK-nettartikkel og nedleggingen av TV-programmet «Kåss til kvelds».

- Et feel good-program er borte
Kort tid etter at det ble klart at «Kåss til kvelds» tas av skjermen begynte de første klagene å renne inn. NRK publiserte en artikkel om at programmet skulle legges ned den 28. februar og allerede dagen etter, 1. mars, kunne Kampanje melde om 19 klager som følge av nedleggelsen.

- Det er altfor dårlig at Kåss til kvelds legges ned. Koseligste varmeste, fineste og beste tilskuddet NRK har produsert til norsk underholdning, skriver blant annet en klager.

- Kåss til kvelds var et fantastisk program. Mener det var veldig feil avgjørelse å legge dette ned midt i en sesong. NRK starter å ha færre trekkplaster i helg enn før og nedleggelsen av dette programmet fremstår uforståelig. Et skikkelig feel good-program er borte, skriver en annen.

Les også: Vil ha Kåss tilbake på skjermen - ny klagerunde mot NRK

Programmet, tross nedleggelse, kan for øvrig vinne Gullruten i år. «Kåss til kvelds» er nominert i kategorien «Beste underholdningsprogram». Else Kåss Furuseth og Markus Neby, som ledet programmet, har fortalt at de er glade for nominasjonen selv om programmet ikke lenger skal gå på skjermen.

- Nei, jeg har prøvd å kjenne etter. «Er det noe agg?». Nei, det er bare glede, sa Kåss Furuseth til Kampanje ved en tidligere anledning.

- Hvis vi vinner vil folk kanskje si at det er en sympatipris og ikke det faglige klappet på skulderen, Men det er hyggelig uansett. Vi har valgt denne bransjen fordi vi elsker positive tilbakemeldinger, og det hadde vært hyggelig her også, sa Neby.