I slutten av februar ble det klart at NRKs lørdagsunderholdning «Kåss til kvelds» legges ned.

Les også: NRK legger ned «Kåss til kvelds»

«Kåss til kvelds», med Else Kåss Furuseth og Markus Neby i programlederrollene, gikk for første gang på lufta 29. februar 2020, og har siden den gang levert syv sesonger med talkshowet. Programmet har sørget for Gullruten-nominasjoner hvert år det har gått på lufta, hvor av Kåss Furuseth vant prisen «beste programleder – underholdning» i 2021 for hennes rolle i programmet.

Nedleggelsen av talkshowet ble torsdag formiddag diskutert i NRKs Kringkastingsråd. Det har kommet inn over 200 henvendelser til rådet, og flere av klagerne mener det var feil å legge ned programmet.

- Det er altfor dårlig at «Kåss til kvelds» legges ned. Koseligste varmeste, fineste og beste tilskuddet NRK har produsert til norsk underholdning, skriver blant annet en klager.

- «Kåss til kvelds» var et fantastisk program. Mener det var veldig feil avgjørelse å legge dette ned midt i en sesong. NRK starter å ha færre trekkplaster i helg enn før og nedleggelsen av dette programmet fremstår uforståelig. Et skikkelig feel good-program er borte, skriver en annen.

Les også: Kåss-klager skal behandles i Kringkastingsrådet

Fornøyde med reaksjonene
For å redegjøre for nedleggelsen var underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen, til stede hos Kringkastingsrådet. Han fortalte at han var fornøyd med reaksjonene som hadde kommet inn.

- Vi er egentlig ganske fornøyde med å ha fått inn så mange reaksjoner. Det betyr at vi har laget et program som publikum har satt pris på, sa Halvorsen til rådet.

- Det hadde vært trist om vi, gjennom alle disse årene, hadde laget et program uten å få noen reaksjoner da vi la det ned, la han til.

I tillegg til det økonomiske perspektivet som tidligere har blitt belyst, fortalte Halvorsen at programmet ikke oppnådde å treffe det publikummet det var ment til å treffe.

Les også: Else Kåss Furuseth med nytt NRK-program – skal få kontroll på vekten

Kun fem prosent av seerne var under 49 år
- Publikumsstrategien til NRK i 2023 er å treffe fire av fem på digitale plattformer – NRK.no. NRK Radio, NRKTV. Og i tillegg har vi et spesielt ønske å treffe yngre med noen av seriene, sa Halvorsen før han understreket at rundt fem prosent av dem som så «Kåss til kvelds» var under 49 år gamle.

Han forklarte videre at programmene som underholdningsavdelingen bestiller ofte er bestilt primært til strømmetjenesten.

- Programmet har ligget på et VOD-tall (video on demand – strømmetall journ.anm) på 80-90.000 seere de siste fem sesongene, og økte ikke gjennom de siste sesongene. Det er ikke helt der vi ønsker å ligge med et program som primært er bestilt til strømmetjenestene, forklarte Halvorsen.

- Med dette prosjektet traff vi ikke som bestilt og planlagt, sa Halvorsen.

- Økonomi og manglende oppslutning i den delen av publikummet programmet primært var ment for, gjorde at serien ble avsluttet etter tre år, avsluttet han.