I går kveld kunngjorde NRK at lørdagsprogrammet «Kåss til kvelds» legges ned som følge av de store kuttene i statskanalen på over 300 millioner kroner. Kampanje har snakket med sekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud som forteller at det så langt har kommet 19 klager på nedleggingen av programmet.

Dermed er det ikke akkurat snakk om en klagestorm a la Sophie Elise-klagene som nå har passert 4.000. Men en ny klagerunde er uansett på trappene etter beslutningen som ble tatt av NRK sist uke. 

- Noen ber om at NRK snur, og noen kobler den mot podkasten «Sophie Elise og Fetisha» og ber NRK bruke pengene på «Kåss til kvelds» istedet, skriver Skarrud i en SMS til Kampanje. 

Prosjektleder Vivi Stenberg i NRK sa til kanalen selv at hovedbakgrunnen for at «Kåss til kvelds» nå avsluttes er at statsbudsjettet som ble lagt fram i fjor høst, har gjort at NRK har måttet gjøre en rekke tøffe prioriteringer på mange områder. Og at nedleggelsen henger sammen med innsparingene som NRK må gjøre i 2023, som dessverre også rammer underholdningstilbudet i helgen.

Stenberg forteller Kampanje at hun er glad for å se engasjementet rundt nedleggelsen av programmet. 

- Vi ser at folk er glad i programmet, og det er helt naturlig at de vil ha det tilbake, så det er bare hyggelig, sier hun. 

«Kåss til kvelds» har levert sju sesonger og til VG sier Kåss Furuseth at det er trist at programmet legges ned, og at hun gjerne skulle fortsatt med det.

- Jeg skammer meg over at vi er litt lei oss. Det er bare at vi gjerne skulle ha fortsatt, det legger vi ikke skjul på. Vi ønsker å spre glede. Sånn er det å bli dumpa, man må bare telle til ti, sier hun til avisen.

Programmet som samlet over 450.000 seere så sent som sist lørdag hadde dermed sitt siste opptak denne uken.

Les også: Tror NRK-omdømmet står sterkt: - Lojale TV-seere bryr seg ikke om Sophie Elise-skandaler