Torsdag denne uken skal Kringkastingsrådet holde sitt andre møte for året, og på agendaen er blant annet de 4.300 klagene som har kommet inn til podkasten til «Sophie og Fetisha». Sophie Elise og Fetisha Williams har som kjent valgt å bryte avtalen med NRK, men klagene skal fortsatt opp til behandling.

Les mer: Sophie Elise-manager om ny podkast: - Spilles inn fra senga

- NRK forsvarer samarbeidet med Sophie Elise med at de ønsker å nå yngre jenter. Ønsket om å nå denne målgruppen kan og bør ikke isoleres fra hva slags innhold de skal nås med. NRK kan ikke gjemme seg bak at bildet, som utløste saken som nå diskuteres i media, ble lagt ut på en annen plattform enn NRK sin, skriver blant annet en klager om podkasten «Sophie og Fetisha».

En annen klager synes det er ille at Sophie Elise frontes av NRK:

- Håper virkelig at dere revurderer kontrakten med henne, dette er bare ikke greit.

I tillegg skal Kringkastingsrådet også behandle klager på mangel på norske naturprogram, klager knyttet til Brennpunkt-dokumentaren om eldreomsorg og reaksjoner på endringer i P1+. Sistnevnte har fått 118 klager blant annet etter nedleggelsen av det kjente og kjære radioprogrammet Holm.

- Man føler bare en stor sorg ved savnet av disse programmene. Informative, lærerike og hyggelige programmer som var en del av dagen til oss over 60 år. Ta programmene tilbake. Vis respekt for denne aldersgruppen også. Vi er ikke interesserte i bare musikk non stop, skriver en klager. 

NRK opplyser samtidig at klager på nedleggelsen av «Kåss til kvelds» vil ikke bli behandlet på dette møtet. De vil tas opp til rådsmøtet 20. april.

Les også: NRK-sjefen bekrefter Sophie Elise-brudd: - Vi ville prøve noe helt nytt