Torsdag forrige uke hadde suksesserien «Exit» premiere på sesong tre på NRKs strømmetjeneste NRK TV. De to foregående sesongene er begge sett av over to millioner, og det er derfor knyttet store forventinger til den tredje sesongen.

Nå er seertallene klare. Etter fire dager ute i nettspilleren har 1.082.000 sett første episode av den tredje sesongen. 247.000 har sett episoden på lineær-TV, mens de resterende 835.000 har sett episoden på NRK TV. Episode to har blitt sett av 900.000 seere, mens episode tre har blitt sett av 713.000 seere.

Sammenlignet med sesong to er tallene noe høyere. Etter tre dager i NRK TV hadde 876.000 sett første episode av sesong to. Inkludert med lineær-TV hadde 1,16 millioner sett første episode sesong to etter tre dager.

Første episode av sesong én ble sett av 200.000 seere etter tre dager ute.

- Norges mest populære dramaserie
Medieanalytiker i NRK, Iacob Christian Prebensen, forteller at de var spente på mottakelsen.

- Vi var veldig spente på tallene for årets sesong. Strømmemarkedet er tøft om dagen. Men med over en million seere på første episode i løpet av de første fire dagene, kan vi bare slå fast at «Exit» er Norges suverent mest populære dramaserie, sier han.

Dramasjef i NRK, Marianne Furevold-Boland, er meget godt fornøyd med både seertallene og serien.

- Det er helt fantastisk at over en million allerede har sett første episodene av «Exit». Vi er stolte av serien og veldig imponert over den jobben og innsatsen regissør og manusforfatter Øystein Karlsen, teamet bak og de strålende skuespillerne har lagt ned i «Exit». At så mange har valgt å se den, viser at det åpenbart er et stort engasjement og interesse for serien, sier hun.

Var fornøyd med 500.000
Som nevnt har totalt over to millioner sett de to første sesongene. Det var tall verken serieskaper Øystein Karlsen eller produsent Petter Testmann-Koch hadde sett for seg. Tross skyhøye tall på de foregående sesongene, sa Karlsen til Kampanje onsdag forrige uke at han ville være fornøyd om sesong tre hadde 500.000 seere i snitt.

- Før premieren av sesong én sa NRK at de var kjempefornøyde hvis det ble 500.000. Nå har vel den sesongen bikket 2,1 millioner, og sesong to ligger på to millioner tror jeg. Jeg blir veldig overrasket om vi når dit igjen. Alt over 500.000 som var det opprinnelige målet er jeg «happy» med, men jeg har en følelse av at vi lander litt høyere enn det, sa Karlsen.